Sve je gotovo za 15 minuta a ukućani će obožavati ovo jelo.
Potrebno je:
- 150 g palente
- 400 ml vode
- pola kašičice soli
- 100 g šunke
- 100 g kačkavalja
Za pohovanje:
- 3 jaja
- 10 kašika brašna
- 100 ml ulja
Za sos
- 1 čaša grčkog jogurta
- 1 kašičica senfa
- malo seckanog peršuna
Priprema:
Stavite šerpu sa vodom, malo ulja i soli da proviri. Kad je blizu ključanja sipajte palentu i mešajte. Nakon 2 minuta palenta je gotova. Trebalo bi da vam bude gušća malo smesa da biste mogli da lakše oblikujete pljeskavice. Palentu istresite na tacnu, koju ste obložili pek papirom. Rastanjite je i ostavite da se prohladi. Kad je dovoljno topla da možete da je uzmete u ruku vreme je za pravljenje pljeskavica. Odvajajte komade palente pa u sredinu stavite komadić šunke i kačkavalja i zatvorite tako da ne može da iscuri napolje dok se prži.
Šunku i kačkavalj iseckan na kockice stavljate u sredinu svake pljeskavice.
U poseban tanjir umutite 2 jaja, poslolite. Pripremite i 10 kašika brašna. Svaku pljeskavicu uvaljate u jaja pa u brašno, u jaja pa u brašno i spuštajte u tiganj gde ste prethodno zagrejali ulje.
Pecite sa obe strane po malo dok ne dobije lepu žutu boju. Nakon toga, gotove pljeskavice ređajte na ubrus da se ocedi višak masnoće.
U manjoj posudi pomešajte grčki jogurt, senf i peršun. Palentu služite uz ovaj sos i biće svi oduševljeni.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem