Poslužite uz omiljenu testeninu, kuvani pirinač, bulgur, krišku domaćeg hleba ili neko meso po izboru.

Sastojci:

  • 3 srednje tikvice
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašičica začinske paprike
  • 1 kašičica ljute tucane paprike
  • so, biber

Za sos:

  • 1 šolja kisele pavlake
  • 1 kašika koncentrat paradajza
  • 1 čen belog luka
  • 2 kašike sveže mirođije
  • 2 kašike bosiljka
  • so, biber

Priprema:

Tikvice isecite na kockice. Naravno očistite. Isečene tikvice poprskajte uljem, začinite, protresite i preručite na pleh obložen pek papirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C 25 minuta da lepo porumene.

Usitnite beli luk. Mirođiju i bosiljak sitno iseckajte. U tiganju zagrejte kiselu pavlaku i koncentrat paradajza do ključanja, pa dodajte beli luk, mirođiju i bosiljak i sklonite sa vatre. U sos dodajte pečene kockice tikvica, lagano promešajte.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: bonapeti.rs