Poslužite uz omiljenu testeninu, kuvani pirinač, bulgur, krišku domaćeg hleba ili neko meso po izboru.
Sastojci:
- 3 srednje tikvice
- 3 kašike maslinovog ulja
- 1 kašičica začinske paprike
- 1 kašičica ljute tucane paprike
- so, biber
Za sos:
- 1 šolja kisele pavlake
- 1 kašika koncentrat paradajza
- 1 čen belog luka
- 2 kašike sveže mirođije
- 2 kašike bosiljka
- so, biber
Priprema:
Tikvice isecite na kockice. Naravno očistite. Isečene tikvice poprskajte uljem, začinite, protresite i preručite na pleh obložen pek papirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C 25 minuta da lepo porumene.
Usitnite beli luk. Mirođiju i bosiljak sitno iseckajte. U tiganju zagrejte kiselu pavlaku i koncentrat paradajza do ključanja, pa dodajte beli luk, mirođiju i bosiljak i sklonite sa vatre. U sos dodajte pečene kockice tikvica, lagano promešajte.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: bonapeti.rs
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno