Zapečene ćufte sa krompirom svi vole. Isprobajte ovu verziju jer će vam se garantovano dopasti.

Sastojci:

  • 500 g mlevenog mesa
  • 1 manja glavica luka (sitno iseckana)
  • 1 jaje
  • 4 kašike prezli
  • po ukusu iseckani peršun
  • 1 kašičica mlevene slatke paprike ili ljute ko kako voli
  • so, biber, suvi začin
  • 1 čen belog luka

Za prilog:

  • krompir

Za preliv:

  • 1/2 čase paradajz pirea (razmutiti sa malo vode)

Priprema:

U meso dodajte jaje, prezle, iseckan crni luk, beli luk, biber, suvi začin, mlevenu papriku i peršun, pa sve rukom sjedinite i oblikujte ćufte, pa ih malo stanjite.

Krompir isecite na tanke kolutove malo posoliti i začinite.

U nauljenu posudu ređajte 3 do 4 krompira, ćufte, opet krompir, sve dok se ne utroše svi sastojci. Paradajz pire razmutite sa vodom, pa prelijte preko krompira i ćufti. Odozgo malo začinite suvim začinom. Pecite na 200°C dok ne bude gotovo oko sat vremena.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Recept poslala Tanja Đorđević