Zapečene ćufte sa krompirom svi vole. Isprobajte ovu verziju jer će vam se garantovano dopasti.
Sastojci:
- 500 g mlevenog mesa
- 1 manja glavica luka (sitno iseckana)
- 1 jaje
- 4 kašike prezli
- po ukusu iseckani peršun
- 1 kašičica mlevene slatke paprike ili ljute ko kako voli
- so, biber, suvi začin
- 1 čen belog luka
Za prilog:
- krompir
Za preliv:
- 1/2 čase paradajz pirea (razmutiti sa malo vode)
Priprema:
U meso dodajte jaje, prezle, iseckan crni luk, beli luk, biber, suvi začin, mlevenu papriku i peršun, pa sve rukom sjedinite i oblikujte ćufte, pa ih malo stanjite.
Krompir isecite na tanke kolutove malo posoliti i začinite.
U nauljenu posudu ređajte 3 do 4 krompira, ćufte, opet krompir, sve dok se ne utroše svi sastojci. Paradajz pire razmutite sa vodom, pa prelijte preko krompira i ćufti. Odozgo malo začinite suvim začinom. Pecite na 200°C dok ne bude gotovo oko sat vremena.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Recept poslala Tanja Đorđević
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem