Svi smo navikli na klasičnu musaku, ali sada je pripremite sa drugačijim namirnicama.
Sastojci:
- 2 male glavice crnog luka
- 2 čena belog luka
- 250 grama pirinča
- 1 veća šargarepa
- 1 kašika začina
- 1/2 kašike bibera
- 1 kašičica mirođije
- 500g pilećeg belog mesa
- 2 kašičice začina
- 500 g blitve i kašičica začina
- 3 jajeta
- 2 dl kisele pavlake
- 1 dl mleka
1. Belo meso isecite na šnicle, začinite i propržite. Zatim meso izvadite na tanjir, a u toj masnoći propržite iseckani crni i beli luk, dodajte i iseckanu šargarepu.
2. Pirinač operite, skuvajte i procedite.
3. Pobiberite luk i začinite po ukusu, a zatim dodajte skuvani pirinač. Proprženi luk zajedno sa pirinčem izručite u đuvečaru, a odozgo poređajte ispržene šnicle.
4. Zatim iseckajte blitvu i veoma je malo propržite i začinite, pa sipajte preko mesa, sve prelijte umućenim jajima, mlekom i pavlakom i zapecite na 250 stepeni 15 minuta.
5. Kada je musaka zapečena izvadite i malo prohladite, pa secite na kocke i služite.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus