Svi smo navikli na klasičnu musaku, ali sada je pripremite sa drugačijim namirnicama.

Sastojci:

  • 2 male glavice crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 250 grama pirinča
  • 1 veća šargarepa
  • 1 kašika začina
  • 1/2 kašike bibera
  • 1 kašičica mirođije
  • 500g pilećeg belog mesa
  • 2 kašičice začina
  • 500 g blitve i kašičica začina
  • 3 jajeta
  • 2 dl kisele pavlake
  • 1 dl mleka

1. Belo meso isecite na šnicle, začinite i propržite. Zatim meso izvadite na tanjir, a u toj masnoći propržite iseckani crni i beli luk, dodajte i iseckanu šargarepu.

2. Pirinač operite, skuvajte i procedite.

3. Pobiberite luk i začinite po ukusu, a zatim dodajte skuvani pirinač. Proprženi luk zajedno sa pirinčem izručite u đuvečaru, a odozgo poređajte ispržene šnicle.

4. Zatim iseckajte blitvu i veoma je malo propržite i začinite, pa sipajte preko mesa, sve prelijte umućenim jajima, mlekom i pavlakom i zapecite na 250 stepeni 15 minuta.

5. Kada je musaka zapečena izvadite i malo prohladite, pa secite na kocke i služite.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: Lisa