Ovo jelo se često priprema u Sloveniji i Italiji i to je jedno od 12 evropskih jela koje obavezno morate da probate.
Zato napravite za doručak umesto omleta ili kajagane ovo divno jelo.
Sastojci:
- 300 g krompira
- 40 g svinjske masti
- 200 g tvrdog sira
- 40 g svežeg začinskog bilja
Priprema:
Narendani krompir sipajte u vodu, a u tiganju zagrejte mast. Dodajte oceđeni krompir i pržite dok ne omekša. Zatim dodajte rendani sir i ravnomerno rasporedite. Pecite oko 5 minuta, pa pomoću tanjira pa pažljivo okrenite i nastavite da pečete oko 5 minuta. Poslužite posuto svežim začinskim biljem.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus