Ovo jelo se često priprema u Sloveniji i Italiji i to je jedno od 12 evropskih jela koje obavezno morate da probate.

Zato napravite za doručak umesto omleta ili kajagane ovo divno jelo.

Sastojci:

  • 300 g krompira
  • 40 g svinjske masti
  • 200 g tvrdog sira
  • 40 g svežeg začinskog bilja

Priprema:

Narendani krompir sipajte u vodu, a u tiganju zagrejte mast. Dodajte oceđeni krompir i pržite dok ne omekša. Zatim dodajte rendani sir i ravnomerno rasporedite. Pecite oko 5 minuta, pa  pomoću tanjira pa pažljivo okrenite i nastavite da pečete oko 5 minuta. Poslužite posuto svežim začinskim biljem.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  Izvor: stvarukusa.rs