Ovo jelo se često priprema u Sloveniji i Italiji i to je jedno od 12 evropskih jela koje obavezno morate da probate.
Zato napravite za doručak umesto omleta ili kajagane ovo divno jelo.
Sastojci:
- 300 g krompira
- 40 g svinjske masti
- 200 g tvrdog sira
- 40 g svežeg začinskog bilja
Priprema:
Narendani krompir sipajte u vodu, a u tiganju zagrejte mast. Dodajte oceđeni krompir i pržite dok ne omekša. Zatim dodajte rendani sir i ravnomerno rasporedite. Pecite oko 5 minuta, pa pomoću tanjira pa pažljivo okrenite i nastavite da pečete oko 5 minuta. Poslužite posuto svežim začinskim biljem.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom