Volite da jedete musaku bilo da je sa krompirom, tikvicama ili patlidžanom... Ovo je nov način pripreme sa pohovanom zelenom salatom koja će vam se isto dopasti. Iskoristite sezonu i napravite novo-staro jelo.
Sastojci:
- 3 struka zelene salate
- 8 jaja
- 3 kašike griza
- 200 g brašna
- 750 g mlevenog mesa
- 1 šolja pirinča
- 500 ml mleka
- 1 glavica crnog luka
- 2 kašike mešavine začina
- 1 kašika začinske paprike
- ulje
- so, biber
Priprema:
U tiganju propžite sitno seckani luk. Kada omekša, dodajte mleveno meso. Začinite i promešajte. Sklonite sa šporeta i dodajte pirinač, griz i 2 jaja.
3 jajeta umutite žicom, posolite, pa postepeno dodajte brašno i mleko. Po potrebi dodajte još brašna jer treba da dobijete smesu kao za palačinke. Svaki list zelene salate potopite u testo i pržite u tiganju sa većom količinom zagrejanog ulja. Vadite na ubrus.
Preostala 3 jajeta isto umutite žicom. Dodajte 200 ml mleka, posolite i promešajte. Na dno vatrostalne posude stavite pohovane listove zelene salate, preko sipajte mleveno meso, pa preostale listove zelene salate. Prelijte smesu od jaja i mleka, dodajte paradajz na kolutove ako želite i pecite na 200°C nekih 40 minuta.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem