Volite da jedete musaku bilo da je sa krompirom, tikvicama ili patlidžanom... Ovo je nov način pripreme sa pohovanom zelenom salatom koja će vam se isto dopasti. Iskoristite sezonu i napravite novo-staro jelo.

Sastojci:

  • 3 struka zelene salate
  • 8 jaja
  • 3 kašike griza
  • 200 g brašna
  • 750 g mlevenog mesa
  • 1 šolja pirinča
  • 500 ml mleka
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 kašike mešavine začina
  • 1 kašika začinske paprike
  • ulje
  • so, biber

Priprema:

U tiganju propžite sitno seckani luk. Kada omekša, dodajte mleveno meso. Začinite i promešajte. Sklonite sa šporeta i dodajte pirinač, griz i 2 jaja.

3 jajeta umutite žicom, posolite, pa postepeno dodajte brašno i mleko. Po potrebi dodajte još brašna jer treba da dobijete smesu kao za palačinke. Svaki list zelene salate potopite u testo i pržite u tiganju sa većom količinom zagrejanog ulja. Vadite na ubrus.

Preostala 3 jajeta isto umutite žicom. Dodajte 200 ml mleka, posolite i promešajte. Na dno vatrostalne posude stavite pohovane listove zelene salate, preko sipajte mleveno meso, pa preostale listove zelene salate. Prelijte smesu od jaja i mleka, dodajte paradajz na kolutove ako želite i pecite na 200°C nekih 40 minuta.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  Izvor: stvarukusa.rs/bastabalkana