Volite da jedete musaku bilo da je sa krompirom, tikvicama ili patlidžanom... Ovo je nov način pripreme sa pohovanom zelenom salatom koja će vam se isto dopasti. Iskoristite sezonu i napravite novo-staro jelo.
Sastojci:
- 3 struka zelene salate
- 8 jaja
- 3 kašike griza
- 200 g brašna
- 750 g mlevenog mesa
- 1 šolja pirinča
- 500 ml mleka
- 1 glavica crnog luka
- 2 kašike mešavine začina
- 1 kašika začinske paprike
- ulje
- so, biber
Priprema:
U tiganju propžite sitno seckani luk. Kada omekša, dodajte mleveno meso. Začinite i promešajte. Sklonite sa šporeta i dodajte pirinač, griz i 2 jaja.
3 jajeta umutite žicom, posolite, pa postepeno dodajte brašno i mleko. Po potrebi dodajte još brašna jer treba da dobijete smesu kao za palačinke. Svaki list zelene salate potopite u testo i pržite u tiganju sa većom količinom zagrejanog ulja. Vadite na ubrus.
Preostala 3 jajeta isto umutite žicom. Dodajte 200 ml mleka, posolite i promešajte. Na dno vatrostalne posude stavite pohovane listove zelene salate, preko sipajte mleveno meso, pa preostale listove zelene salate. Prelijte smesu od jaja i mleka, dodajte paradajz na kolutove ako želite i pecite na 200°C nekih 40 minuta.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus