Granola je odlična za doručak ili užinu, dodajte mleko po izboru ili grčki jogurt i malo svežeg ili suvog voća i to je sve. Kada ste u jutarnjoj žurbi, odlično je da imate zdrav doručak spreman za koji minut.
Recept je pred vama.
Sastojci:
- 100g oraha
- 30g lešnika
- 40g sirovog badema
- 50g ovsenih pahuljica
- 20g čia semena
- 80ml kokosovog ulja (istopiti)
- kašika cimeta (ili neki drugi začin koji vam najviše odgovara)
- 70g meda
- nekoliko seckanih urmi
- šaka suvog grožđa
Priprema:
Sipati u secka orahe, bademe i lešnik i nekoliko puta izmiksati. Ne treba da bude mnogo sitno, treba da ostanu komadići.
Kad se to isecka sipati sve u posudu i dodati ovsene pahuljice, čia seme, cimet i sve izmešati.
Istopiti kokosovo ulje i sipati u smesu. Dodati med i sve pomešati.
Na standardni pleh staviti pek papir i rasporediti smesu po plehu
Peći 35min na 120 stepeni.
Posle 35min izvaditi pleh iz rerne i dodati seckane urme i suvo groždje i sve izmešati pa opet napraviti tanak sloj pa vratiti u rernu još 25min.
Izvaditi iz rerne i ostaviti da se skroz ohladi.
Čuvati granolu u zatvorenoj tegli i na sobnoj temperaturi i do nekoliko nedelja.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus