Granola je odlična za doručak ili užinu, dodajte mleko po izboru ili grčki jogurt i malo svežeg ili suvog voća i to je sve. Kada ste u jutarnjoj žurbi, odlično je da imate zdrav doručak spreman za koji minut.
Recept je pred vama.
Sastojci:
- 100g oraha
- 30g lešnika
- 40g sirovog badema
- 50g ovsenih pahuljica
- 20g čia semena
- 80ml kokosovog ulja (istopiti)
- kašika cimeta (ili neki drugi začin koji vam najviše odgovara)
- 70g meda
- nekoliko seckanih urmi
- šaka suvog grožđa
Priprema:
Sipati u secka orahe, bademe i lešnik i nekoliko puta izmiksati. Ne treba da bude mnogo sitno, treba da ostanu komadići.
Kad se to isecka sipati sve u posudu i dodati ovsene pahuljice, čia seme, cimet i sve izmešati.
Istopiti kokosovo ulje i sipati u smesu. Dodati med i sve pomešati.
Na standardni pleh staviti pek papir i rasporediti smesu po plehu
Peći 35min na 120 stepeni.
Posle 35min izvaditi pleh iz rerne i dodati seckane urme i suvo groždje i sve izmešati pa opet napraviti tanak sloj pa vratiti u rernu još 25min.
Izvaditi iz rerne i ostaviti da se skroz ohladi.
Čuvati granolu u zatvorenoj tegli i na sobnoj temperaturi i do nekoliko nedelja.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem