1. Pećnicu zagrejati na 200 stepeni. Batake oprati pod mlazom mlake vode i osušiti u kuhinjskoj krpi. Pomešati seckani kikiriki i kokosovo brašno, pa začiniti ljutom alevom paprikom, solju i biberom. Jaja umutiti.
2. Batake umočiti u jaja, a zatim ih uvaljati u pripremljenu mešavinu od kokosa i kikirikija. Pažljivo ih poređati na pleh obložen papirom za pečenje. Batake peći oko 40 minuta.
3. Mladi luk i papriku oprati, a zatim očistiti. Luk iseći na kolutove, papriku na kockice. U tiganju karamelisati šećer, pa naliti sokom od pomorandže i limuna. Dodati pripremljene luk i papriku, a zatim sve dinstati nekoliko minuta. Začiniti solju i biberom. Posuti prepečenim susamom.
4. Batake složiti na tanjire sa povrćem, po želji služiti sa pirinčem.
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno