Ovo testo može da se koristi za mekike, lepinjice, picu, kiflice, za razna jela, a može dugo stajati u frižderu i koristi se bez nadolaženja. Jednostavno, praktično i najbolje od svega jako ukusno.
1 kg brašna
2 dcl jogurta
2 jajeta
1 dl ulja
4 dl mleka
1 kesica kvasca instant
1 prašak za pecivo
2-3 kašičice soli
Pročitajte i 7 trikova za dobro testo
Priprema:
Umutiti 1 jogurt, 2 jajeta, 0,5 čaše ulja, 2 čaše mleka, kesicu kvasca, prašak za pecivo i 2-3 kašičice soli. Sve meriti čašom od jogurta.
U tu smesu dodati brašno i mutiti spiralnim mutilicama. Treba da pokupi oko 1 kg brašna.
Zdelu sa tijestom zamotati u kesu i staviti u frižider. Testo može stajati i do 7 dana. Po potrebi uzimati dio testa i praviti pice, kiflice ili bilo koje drugo pecivo.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: serbiancafe.com
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus