Svaka domaćica ima svoje male tajne i trikove koje primenjuje da bi joj posao u kuhinji bio lakši. Izdvojili smo nekoliko saveta iskusnih domaćica koje bi svaka žena trebalo da zna.
1. Testeninu možete kuvati dva minuta manje nego što piše na uputstvu na pakovanju, jer će testenina, nakon što je prelijete vrelim sosom dodatno omekšati. Takođe, nemojte u vodu u kojoj barite testeninu sipati ulje ukoliko ćete ih prelivati sosom koji u sebi sadrži pavlaku. Ukoliko je testenina masnjikava, neće upiti sos.
2. Miris belog luka sa prstiju uklonite tako što ćete pod mlazom vode ruke trljati o kašiku od nerđajućeg čelika.
3. Za bolje rezultate prilikom pečenja kolača, jaja i puter ostavite jedno na sobnoj temperaturi do sat vremena.
4. Karfiol će tokom kuvanja ostati beo ukoliko u vodu dodate malo mleka i soli.
Pročitajte i Trikovi koji će svakoj domaćici olakšati život (VIDEO)
5. Pire krompir će vam biti lepši ukoliko krompir, nakon što ga procedite, vratite u vrući lonac i pustite da se osuši u toploj posudi još minut-dva.
6. Kako biste prilikom ceđenja limuna ili narandže dobili što više soka, još neoguljeno voće valjajte između dlanova jedan minut a potom voćku iscedite.
7. Svežinu povrću čete produžiti tako što će ga umotati u vlažni papirni ubrus i staviti u plastičnu kesicu, a potom u frižider. Neke salate tako mogu duže trajati i po dva dana.
8. Da biste proverili da li je ulje vruće, spustite u njega drvenu kašičicu. Kada se oko nje pojave mehurići, ulje je dovoljno zagrejano i možete početi prženje.
9. Pre seckanja povrća na dasku stavite malo soli. Na taj vam način povrće neće kliziti i lakše ćete ga rezati.
10. Blender očistite tako što ćete ga napuniti toplom vodom i sipati malo deterdženta. Uključite ga na nekoliko sekundi a potom isperite čistom vodom i osušite.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: alo.rs
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom