Stavljanje nezrele banane u frižider sprečiće proces dozrevanja, odnosno otežati da omekšaju, postanu slađe i aromatičnije. Umesto toga nezrele i zelene banane najbolje je držati na sobnoj temperaturi.
Najbolje ih je staviti na mesto gde će imati dovoljno vazduha i prostora – na primer, u činiju za voće i pričekati dok nisu dozrele za konzumaciju.
Pogledajte i Evo koliko dugo određene namirnice možete čuvati u frižideru
Promena boje na kori i plodu banane nije znak da se banana pokvarila, već je deo prirodnog procesa dozrevanja. Što je banana tamnija, to je slađa i zrelija.
Ako insistirate na stavljanju ovog tropskog voća u frižider, učinite to u trenutku kada se na površini banane već vide tamne tačke. To je pouzdani znak da je banana dozrela.
Crne banane možda ne izgledaju privlačno, ali imaju mnoštvo ukusa. Mnogi poslastičari čekaju da banana potamni pre nego što od nje naprave neke poslastice. Crni plodovi izvrsni su i za pripremu omiljenog jesenjeg kolača – hleba od banana.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: punkufer.hr
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus