Stavljanje nezrele banane u frižider sprečiće proces dozrevanja, odnosno otežati da omekšaju, postanu slađe i aromatičnije. Umesto toga nezrele i zelene banane najbolje je držati na sobnoj temperaturi. 

Najbolje ih je staviti na mesto gde će imati dovoljno vazduha i prostora – na primer, u činiju za voće i pričekati dok nisu dozrele za konzumaciju. 

Pogledajte i Evo koliko dugo određene namirnice možete čuvati u frižideru

Promena boje na kori i plodu banane nije znak da se banana pokvarila, već je deo prirodnog procesa dozrevanja. Što je banana tamnija, to je slađa i zrelija. 

Ako insistirate na stavljanju ovog tropskog voća u frižider, učinite to u trenutku kada se na površini banane već vide tamne tačke. To je pouzdani znak da je banana dozrela. 

Crne banane možda ne izgledaju privlačno, ali imaju mnoštvo ukusa. Mnogi poslastičari čekaju da banana potamni pre nego što od nje naprave neke poslastice. Crni plodovi izvrsni su i za pripremu omiljenog jesenjeg kolača – hleba od banana.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/  

Izvor: punkufer.hr