Mnogi već na pojavu crnih delova na bananama bez razloga odustaju od ovog egzotičnog voća, ali nakon što isprobate ovaj hleb nikada više u životu nećete kupiti zelenu bananu.

Pogledajte i  Napravite domaći sladoled od samo jednog sastojka

Sastojci:

2 šolje brašna (univerzalnog)

¾ kašičice praška za pecivo

½ kašičice soli

Šoljica šećera

¼ šoljice maslaca

2 velika jaja

Oko 3 banane, iseckane

1/3 šolje običnog nemasnog jogurta

1 kašičice ekstrakta vanile

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Lagano mikserom umutite brašno, prašak za pecivo i so. Stavite šećer i maslac u veliku posudu i umutite mikserom na srednjoj brzini sve dok se dobro ne pomešaju (oko minut). Dodajte jaja, jedno po jedno, i nakon svakog dobro „istucite“ smesu. Dodajte banane, jogurt i vanilu i mešajte dok se ne pomešaju, a nakon toga dodajte mešavinu brašna.

Pogledajte i Napravite domaće krem bananice

Pecite na 180 stepeni, oko sat vremena ili isprobajte s čačkalicom da li je hleb gotov, ako se testo ne lepi kada izvadite čačkalicu hleb je gotov. Ostavite 10 minuta da se ohladi.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

Izvor: Punkufer