Mnogi već na pojavu crnih delova na bananama bez razloga odustaju od ovog egzotičnog voća, ali nakon što isprobate ovaj hleb nikada više u životu nećete kupiti zelenu bananu.
Pogledajte i Napravite domaći sladoled od samo jednog sastojka
Sastojci:
2 šolje brašna (univerzalnog)
¾ kašičice praška za pecivo
½ kašičice soli
Šoljica šećera
¼ šoljice maslaca
2 velika jaja
Oko 3 banane, iseckane
1/3 šolje običnog nemasnog jogurta
1 kašičice ekstrakta vanile
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Lagano mikserom umutite brašno, prašak za pecivo i so. Stavite šećer i maslac u veliku posudu i umutite mikserom na srednjoj brzini sve dok se dobro ne pomešaju (oko minut). Dodajte jaja, jedno po jedno, i nakon svakog dobro „istucite“ smesu. Dodajte banane, jogurt i vanilu i mešajte dok se ne pomešaju, a nakon toga dodajte mešavinu brašna.
Pogledajte i Napravite domaće krem bananice
Pecite na 180 stepeni, oko sat vremena ili isprobajte s čačkalicom da li je hleb gotov, ako se testo ne lepi kada izvadite čačkalicu hleb je gotov. Ostavite 10 minuta da se ohladi.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus