Mnogi već na pojavu crnih delova na bananama bez razloga odustaju od ovog egzotičnog voća, ali nakon što isprobate ovaj hleb nikada više u životu nećete kupiti zelenu bananu.
Pogledajte i Napravite domaći sladoled od samo jednog sastojka
Sastojci:
2 šolje brašna (univerzalnog)
¾ kašičice praška za pecivo
½ kašičice soli
Šoljica šećera
¼ šoljice maslaca
2 velika jaja
Oko 3 banane, iseckane
1/3 šolje običnog nemasnog jogurta
1 kašičice ekstrakta vanile
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Lagano mikserom umutite brašno, prašak za pecivo i so. Stavite šećer i maslac u veliku posudu i umutite mikserom na srednjoj brzini sve dok se dobro ne pomešaju (oko minut). Dodajte jaja, jedno po jedno, i nakon svakog dobro „istucite“ smesu. Dodajte banane, jogurt i vanilu i mešajte dok se ne pomešaju, a nakon toga dodajte mešavinu brašna.
Pogledajte i Napravite domaće krem bananice
Pecite na 180 stepeni, oko sat vremena ili isprobajte s čačkalicom da li je hleb gotov, ako se testo ne lepi kada izvadite čačkalicu hleb je gotov. Ostavite 10 minuta da se ohladi.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem