Kako straimo, tako nam tonus kože opada, dobijamo bore. Jednom rečju, gubitkom kolagena, gubi se vitalnost i elastičnost kože, stoga ga trebamo nadomestiti prirodnim putem.
Zapravo postoje namirnice koje su pospešivači ovog proteina vitalnosti.
Paradajz
Paradajz kao antioksidans vrlo vešto sprečava enzime koji uništavaju naš kolagen u organizmu. Prepručuje se da se koristi kao sok ili sos, kako bi se likopen najbolje iskoristio.
Takođe, dokazano je da svako voće i povrće crvene boje utiče na proizvodnju kolagena u organizmu isto kao i lisnato tj. zeleno povrće.
Pročitajte kako je vitamin C neophodan u borbi protiv starenja kože.
Omega-3 masne kiseline
Izvor omega-3 masnih kiselina najviše je zastupljen u morskim plodovima, zatim, orasima i semenu lana. Dovoljan unos, kožu čini elastilnom i usporava proces starenja.
Beli luk
Kao nepresušni izvor sumpora, beli luk je idealan za proizvodnju kolagena. Pokušajte da ga konzumirate u što većim količinama.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno