Kako straimo, tako nam tonus kože opada, dobijamo bore. Jednom rečju, gubitkom kolagena, gubi se vitalnost i elastičnost kože, stoga ga trebamo nadomestiti prirodnim putem.

Zapravo postoje namirnice koje su pospešivači ovog proteina vitalnosti.

Paradajz

Paradajz kao antioksidans vrlo vešto sprečava enzime koji uništavaju naš kolagen u organizmu. Prepručuje se da se koristi kao sok ili sos, kako bi se likopen najbolje iskoristio. 

Takođe, dokazano je da svako voće i povrće crvene boje utiče na proizvodnju kolagena u organizmu isto kao i lisnato tj. zeleno povrće.

Pročitajte kako je vitamin C neophodan u borbi protiv starenja kože.

Omega-3 masne kiseline

Izvor omega-3 masnih kiselina najviše je zastupljen u morskim plodovima, zatim, orasima i semenu lana. Dovoljan unos, kožu čini elastilnom i usporava proces starenja.

Beli luk

Kao nepresušni izvor sumpora, beli luk je idealan za proizvodnju kolagena. Pokušajte da ga konzumirate u što većim količinama.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/