Svakoj ženi se može desiti da supa bude previše masna. Bilo da je u pitanju premasno meso u domaćoj supi ili je u pitanju kupovna, koja je samo po sebi masnija, postoji način da spasite jelo.
Prvi način jeste da premasnu supu stavite u frižider da se ohladi. Hladnoća će učiniti da višak masnoće izbije na površinu, i dovoljno je da je pokupite kašikom i izbacite.
Pročitajte i Ovo su najzdravije supe i čorbe
Ali, tu je i mnogo brži način – jednostavno, preko supe stavite list zelene salate, sačekajte oko 30 sekundi, pa ga izvadite i bacite. List salate će pokupiti sav višak masnoće.
Ako vam se čini da je ostalo još masnoće, jednostavno ponovite ovaj lak postupak, a može da se primjeni i na druga jela.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: aura.ba
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus