Svakoj ženi se može desiti da supa bude previše masna. Bilo da je u pitanju premasno meso u domaćoj supi ili je u pitanju kupovna, koja je samo po sebi masnija, postoji način da spasite jelo. 

Prvi način jeste da premasnu supu stavite u frižider da se ohladi. Hladnoća će učiniti da višak masnoće izbije na površinu, i dovoljno je da je pokupite kašikom i izbacite.

Pročitajte i Ovo su najzdravije supe i čorbe

Ali, tu je i mnogo brži način – jednostavno, preko supe stavite list zelene salate, sačekajte oko 30 sekundi, pa ga izvadite i bacite. List salate će pokupiti sav višak masnoće.

Ako vam se čini da je ostalo još masnoće, jednostavno ponovite ovaj lak postupak, a može da se primjeni i na druga jela.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/  

Izvor: aura.ba