Mlevena paprika se može primeniti na otvorene rane ili čak uzimati oralno, da zaustavi krvarenje. Krvarenje iz nosa, duboke posekotine, čak arterijsko šikljanje će prestati u roku od sekunde.

Mlevena paprika omogućava da se posekotine zatvore brzo tako da ćete zadržati krv u svom telu, gde mu je i mesto.

Pročitajte još o moći aleve paprike kao leku za rane i protiv srčanog udara.

Kako zaustaviti krv mlevenom paprikom za samo 10 sekundi:

Samo posuti prah organske aleve paprike na posekotinu ili ogrebotinu i ona će da zaustavi krvarenje. Suprotno onome što možda mislite, ne peče.

Sloj paprike obavijen oko rane će obezbediti sigurno zarastanje i često neće ostaviti ni ožiljak!

Takođe možete zaustaviti krvarenje na unutrašnjim ranama ispijanjem tople vode pomešane sa kašičicom mlevene paprike.

Evo citata iz knjige „Škola prirodnog lečenja“ pokojnog travara dr Džona Kristofera:

“… Stavite kašičicu mlevene paprike u čašu vrele vode, popijte je i dok izbrojite do deset, krvarenje će prestati. Umesto da se sav taj pritisak centralizuje, on se izjednačio, a koagulacija postaje brža. Bez obzira da li je krvarenje unutrašnje ili spoljašnje, oralno konzumiranje kašičice aleve u čaši vruće vode će brzo prestati. ”

Ostale zdravstvene prednosti mlevene slatke paprike:

Paprika je bogata kapsaicinima. Biber takođe sadrži vitamin C, vitamin B6, vitamin E, kalijum, mangan, i flavonoid (koji daju ljutinu njenim antioksidantnim sposobnostima).

Bol i zapaljenje

Mlevena paprika je odlična za ublažavanje bola kod upale. Radi na principu iscrpljivanja neurotransmitera pod nazivom supstanca P, čime dezintegriše nerve koji daju signale bola. Dobra je kod upale mišića, bolove u leđima, ukočen vrat i drugih bolova.

Korisna za krvne ugruške

Mlevena paprika takođe pomaže smanjenju ateroskleroze, podstiče fibrinolitičku aktivnost i sprečava faktore koji su doveli do formiranja tromba, od kojih svi mogu pomoći u smanjenju šanse od srčanog udara ili šloga.

Pomaže u lečenju čira

Aleva paprika takođe pomaže u lečenju čira peristaltičkim kretanjem creva. Ljuta paprika je takođe odlična za stomak i crevni trakt. Ona stimuliše peristaltično kretanje creva i pomaže u asimilaciji i eliminaciji.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: uspesnazena.com