Sigurno je koristite u kuhinji za pravljenje omiljenih jela, ali verovatno niste znali da vam može goditi i za zdravstveno stanje.

Začin od crvene mlevene paprike može vam služiti kao lek, a pripada istoj porodici biljaka kao krompir, paradajz i patlidžan.

Mnoga istraživanja su pokazala da ima mnogo “zdravlja u sebi” i lekovitih prednosti, a najčešće se koristi za prevenciju srčanog udara.

Pogledajte i 6 namirnica koje štite od raka, moždanog i srčanog udara

Još jedna stvar za koju slatka mlevena crvena paprika može koristiti je zaustavljanje krvarenja.

Kada vam se dogodi takva vrsta neprijatnosti potrebno je da nanesete papriku direktno na mesto krvarenja i pričekate 10-15 sekundi da se zaustavi.

Pobrinite se da ovo praktikujete samo kada su u pitanju mali rezovi i ogrebotine. Ako je rana veća, rastopite kašiku crvene paprike u toploj vodi i popijte.

Ona takođe dezinfikuje rez i ranu, a sadrži i vitamine A i C, karotenoid i antioksidante.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

Izvor: Best žena