Po takvim karaktreistikama određuju se takouvane kritične zone i ustanovljuje se koje to namirnice prave najveći problem gojenja.
Uzroci, uslovno rečeno, deformacije tela mogu bit u proteinima, varivu, šećeru, ali kod određene građe neke su namirnice akcenotvane kao glavni uzročnici taloženja masti.
Odvojili smo nekoliko tipova kritične građe i otkrili rešenje ishranom.
Venerin tip
Nekada su ženske obline bile veoma popularne, ali još pre par decenija taj je trend postao out i smarta se prekomernom kilažom. Dakle, oblinama obdarena žena rešiće problem sa višim unosom mesa.
Mleko se treba potpuno izbaciti iz ishrane. Kuvano povrće jesti samo u ograničenoj količini.
Kruška tip
Oblik tela je baš u obliku kruške - uža ramena, manje grudi, ali jači kukovi zdanjica i butine. Problem se rešava sa unosom masnoća prilikom doručka, unos mesa treba povećati. Neizostavni su voćni obroci.
Džnifer Lopez tip
Približno savršenoj građi, ali zadnjica je prenaglašena i u disbalansu sa građom tela.Prilikom gojenja, kod ovog tipa, masnoća se gomila u predelu zadnjice bokova i delimično butina i formira rvrdokorni celulit.
Hleb i testeninu u potpunosti treba izbaciti, čak i namirnice sa niskim procentom masnoće (jogurt, ulje, maslac...)
Pogledajte šta je hrono ishrana, zdrav život bez odricanja.
Obrnuti trougao tip
Naglašena ramena i grudi. Veliki stomak, ali noge normalne građe, pa čak i tanje. Problem se rešava ishranom bogatom povrćem (bez krompira i skoroba), izbaciti testo i doručkovati obavezno.
Peščan sat tip
Ovde je telo u obliku peščanog sata. Dakle naglašene grudi, uži struk, ali naglašena pozaduna i jake noge. Zvuči gotovo savršeno, ali kod gojaznosti ovaj tip deluje zdepasto.
Rešenje ishranom je unos proteina, sira, ribe, za ručak jesti voće.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Najjednostavnija plazma torta od samo 4 sastojka
Šampinjoni punjeni orasima za posno slavsko predjelo
Kako da kolači duže ostanu sveži
Goveđi paprikaš sa šargarepom i krompirom
Nutricionisti otkrili magični recept za sos koji ide u sve, od mesa do salata