Par trikova za spas svake domaćice, značiće vam.
Luk – lakše se reže s korenom. Kako vam se delovi luka ne bi razdvojili, seckajte ga s korenom i tek na kraju odstranite taj deo.
Šargarepa – lako se guli nakon kuvanja. Upravo kuvajući šaragrepu s “koricom” štedite na vremenu i čuvate njene vitamine. Kad je kuvana, spoljašnji sloj koji biste inače gulili nožem lako se skida rukom.
Pročitajte i Trikovi zbog kojih ćete zavoleti kuvanje
Preslana supa – Oljušćeni sirovi krompir kuvajte u supi oko 30 minuta. Ako se radi o gustoj supi, dodajte joj mleka što će joj znatno ublažiti slanoću.
So – koči povrće od “bežanja” s daske. Kako povrće ne bi letelo na sve strane dok ga usitnjavate, dasku za rezanje posipajte s malo soli.
Karfiol – sačuvaće belu boju ako u vodi u kojoj ga kuvate dodate malo soli i mleka.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: aura.ba
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.