Iako prilozi čine da pljeskavica bude još ukusnija, jedan bi po svaku cenu trebalo izbegavati, a u pitanju nije pavlaka ili majonez.

Zapravo, u pitanju je jedan od zdravih priloga koji se gotovo uvek nađe unutar lepinje ili somuna – zelena salata.

Pogledajte i Recept za najbolje ćevape više nije tajna - evo kako ispadnu najukusniji

Mnogi lokali koji prodaju brzu hranu zelenu salatu drže po ceo dan u činiji i vrlo retko je najboljeg kvaliteta – a samim tim ne poseduje prepoznatljiv ukus i sve vitamine. Pritom, zbog same vreline pljeskavice, salata uglavnom brzo svene, tako da ne možete ni da znate da li je ona sveža, ili nije, a moguće je dobiti i trovanje ako je predugo bila napolju izložena bakterijama u vazduhu.

U slučaju da pazite na liniju, a ne na ukus, najgori mogući prilog koji možete da stavite je kečap. On je bogat šećerom i natrijumom i gotovo da ne poseduje nutritivnu vrednost, a kao što je to slučaj i sa zelenom salatom, vrlo često je jako lošeg kvaliteta.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/  

Izvor: Cafe.ba