Čvarci su deo naše kulinarske tradicije koji se pripremaju u kasnu jesen, a jedu cele zime.  Čvarke možete poslužiti kao glavno jelo, sa hlebom ili lukom, a možete ih jesti i kao grickalicu.

Pogledajte i 3 najčešće greške kod pravljenja čvaraka

Sastojci: 2 kg svinjskog sala, 4 dl mleka, so

Uputstvo: Sveže salo operite, isecite na veće kocke, stavite u veću posudu i prelijte mlekom.

Na umerenoj vatri, uz stalno mešanje drvenom kutlačom, topite salo dok mast ne prestane da peni i čvarci dobiju lepu rumenu boju. 

Sklonite sa vatre i kroz cediljku ocedite mast. Ulijte mast u posudu da se ohladi.

Čvarke ocedite pomoću gnječilice za čvarke, posolite i poslužite.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/  

Izvor: 24sata.hr