Mnogi ljudi vole mandarine i raduju se zimskoj sezoni i uživanju u ovim slatkim i zdravim plodovima. Ali, kako se ispostavilo, mandarine mogu doneti ne samo koristi već i štetu.

Kako pravilno izabrati mandarine?

Razlog 1

Iako jedemo celulozu ovih plodova, pre nego što ih konzumiramo, potrebno je dobro oprati mandarine sa korom. Činjenica je da se na kori mandarina mogu i dalje zadržati tragovi larve mediteranskih mušica, a ako uđu u crevni sistem, mogu dovesti do trovanja.

Pogledajte i Čudotvorna mandarina - za mršavljenje, opuštanje, podmlađivanje

Razlog 2

Mandarine nam dolaze iz toplih zemalja, a pre nego što stignu do nas, prelaze dugi put. Da bi se sačuvale tokom transporta, često se primenjuje hemikalija etilen-toksin, koja je opasna po ljudsko telo, jer se može akumulirati u jetri.

Razlog 3

Obratite pažnju prilikom kupovine mandarina. Ako pritisnete prstom mandarinu i pojavi se udubljenje najverovatnije je da su tokom skladištenja ili transporta bile zamrznute. Takvo voće je bolje da ne jedete, kao i mandarine na kojima postoje zelene tačke. Zelene tačke ukazuju na bolest stabla odakle su ovi plodovi odrezani. Stručnjaci kažu da se unutar takvih mandarina mogu razviti bakterije.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/  

Izvor: Ženski magazin