Mnoga domaćinstva su pripremila zalihe vitamina u obliku zimnice tj. ukiseljnog povrća. Takođe, voće i ostale biljke koje datiraju iz toplijeg perioda trebaju se otpremiti u zamrzivač.
Bobičasto voće, mahunarke, cvekla... izvori su vitamina koji su neophodni za podizanje imunog sistema.
Ono što se preporučuje od namirnica koje zimi treba upražnjavati na dnevnom meniju jeste, naravno, beli luk koji je nezamenljiv prirodni lek u borbi protiv virusa i baktreija.
Kiseli kupus i turšija će vam, tokom hladnih dana, obezbediti dovoljan nivo vitamina C.
Pročitajte i Namirnice za jačanje imuniteta tokom zime
Namirnica koja će sačuvati imunitet i snabdeti organizam kalcijumom, magnezijumom i ostalim mineralima jeste svakako med, stoga uzimajte makar jednu kašičicu dnevno, ali ne zaboravite da na visokoj temperaturi med gubi nutritivne vrednosti. Mnogi greše kada ga razmute u vrelom čaju.
Svakako, kada je o čaju reč, poželjno bi bilo kafu zameniti zelenim čajem koji je najmoćniji antioksidans.
Jabuka je voće koje možete konzumirati u neograničenim količinama i poželjno je jesti makar jednom dnevno. Utiče povoljno na metabolizam.
Citrusno voće kao što su pomorandže, mandarine i grejpfrut, tokom zime sačuvaće vaš imunitet i obezbediti vitamin C, neophodan za hladne dane.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem