Zagorelo posuđe
Akloholno sirće sipajte u zagorele šerpe i tiganje i stavite na tihu vatru, dobar deo tvrdokornih mrlja će se odstraniti, a ostatak očistite sodom bikarbonom i sunđerom.
Kuhinjske površine
Vremenom se kuhinjske površine zaprljaju masnim naslagama i postaju lepljive. Najbolje ćete ih tretirati tako što ćete rasečenim limunom preći preko njih i ostaviti da odstoje.
Na sunđer, zatim, pospite malo sode bikarbone i dobro istrljajte. Vlažnom krpom prebrišite i izgledaće kao nove.
Pročitajte i Prirodno sredstvo za čišćenje odvoda
Rerna i frižider
Napravite smesu od soli i sode bikarbone u rastvoru vode. Grubim delom sunđera oribajte rernu ili frižider i ostavite da odstoji pola sata. Vlažnom krpom uklonite naneseni sloj.
Za frižider takođe možete koristiti rastvor sirćeta i vode
Mikorotalasna rerna
U posudu sipajte poal sirćeta i pola vode. Uključute mikrotalasnu i ostavite da tečnsot ključa dok ne ispari polaovina. Vlažnom krpom prebrišite otopljenu prljavštinu i masnoću.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus