Masnoća, hrana, sapun, kosa, tekstilna vlakna – sve ovo i još mnogo toga nalazi se u našim odvodima i uzrokuje začepljenja koja nam često stvaraju probleme. Začepljenja se najčešće nalaze dublje u cevima, na mestima koja nisu dostupna "golim rukama" pa nam u sanaciji treba pomoć sredstava za odčepljivanje.
Za čistač odvoda vam je potrebno:
100 g sode
100 g soli
1 litar vrele vode
Pogledajte i Rešite problem zapušene sudopere uz samo 2 sastojka
Priprema:
Za početak skinite zaštitnu mrežicu iz sudopera ili lavaboa i odstranite eventualne ostatke hrane i druge nečistoće (poput dlačica) vidljive oku. Pomešajte sodu i so, ubacite u odvodnu cev koju želite da očistite. Zatim sipajte vrelu vodu i pustite mešavinu da odstoji sat vremena. Nakon toga isperite mlazom vode iz slavine. Odmah bi trebalo da primetite promenu u oticanju vode.
Savet
1. Ako je odvod još uvek začepljen, ubacite u cev šolju sode i zatim prelijte šoljom sirćeta i ostavite preko noći. Ujutro prelijte s litrom vrele vode.
Pogledajte i Kako da očistite odvod bez upotrebe hemikalija
2. Napunite lavabo, sudoperu ili kadu vodom. Količina mora biti dovoljna da potpuno prekrije gumenu "kapicu" alatke za odčepljivanje. Ispod gume tj. unutar nje obavezno mora biti vode. Zatim njom prekrijte otvor odvoda i naglim pokretima povlačite alatku prema gore minimalno pola minuta. Kada primetite da voda otiče još jednom ponovite isti postupak kako biste potpuno uklonili začepljenje.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: Zadovoljna
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus