U paprikama koje su ljute nalazi se sastojak kapsacin koji blagotvorno deluje na zdravlje.
Pored tohga što prilikom mršavljenja i pospešuje probavni trakt, oni koji jedu zaljućenu hranu osećaju se sitije, jer organizam registruje sitost na vreme.
Pročitajte sve o ljutoj papričici.
Kapsacin iz paprike podiže telesnu temperaturu i ubrzava sagorevanje masti, samim tim snižava loš holesterol i čisti krvne sudove i poboljšava cirkulaciju.
Takođe, istraživanja su dokazala da se ljutim papričicama vrlo uspešni reguliše nivo glukoze u krvi, a teorija nalaže da je odlična preventiva za kancerogene bolesti.
Svakako, ljuta hrana je zdrava i povećava šanse za duži život, pokazalo je istraživanje sa Hradvarda.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem