U paprikama koje su ljute nalazi se sastojak kapsacin koji blagotvorno deluje na zdravlje.

Pored tohga što prilikom mršavljenja i pospešuje probavni trakt, oni koji jedu zaljućenu hranu osećaju se sitije, jer organizam registruje sitost na vreme.

Pročitajte sve o ljutoj papričici.

Kapsacin iz paprike podiže telesnu temperaturu i ubrzava sagorevanje masti, samim tim snižava loš holesterol i čisti krvne sudove i poboljšava cirkulaciju.

Takođe, istraživanja su dokazala da se ljutim papričicama vrlo uspešni reguliše nivo glukoze u krvi, a teorija nalaže da je odlična preventiva za kancerogene bolesti.

Svakako, ljuta hrana je zdrava i povećava šanse za duži život, pokazalo je istraživanje sa Hradvarda.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/