CHILITO sosovi su, u saradnji sa nekim od najpoznatijih domaćih blogera, napravili nekoliko predloga za vas, a ovom priliko izdvajamo četiri pikantna recepta odlična i za porodično veče a i za grickanje u paru ako je to vaš novogodišnji plan:
Gurmanska vekna od mlevenog mesa
Tanja sa blog KuhinjaZaposleneZene.com predlaže gurmansku veknu od mlevenog mesa kao idealno ukusnom - ovo može da bude jelo zbog koga ćete dobiti makar pogled pun divljenja, a sigurna sam i da nešto više neće izostati. Ostatak vekne može da se lepo upakuje i posluži i sutradan, da parčad vekne budu poslužena kao neki burger, uz dodatke po želji.“
Ceo recept na linku: Gurmanska vekna od mlevenog mesa
Pikantna pizza sa piletinom
„Ima li nekoga među vama ko može da odbije parče slasne, pikantne pizze? Ja nikada.“ Kaže Ana sa bloga PrstohvatSoli.com i preporučuje da napravite malo drugačiju pizzu – sa piletinom i slatko-ljutim Chilito sosom uz dodatak povrća! Sjajna kombinacija i za novogodišnju noć, rekli bismo.
Ceo recept na linku: Pizza sa piletinom
Slatko-ljute mesne kuglice
Dragana Pušica sa bloga Moje-grne.com kaže da njeni muškarci (muž i dva sina) obožavaju hranu koja se jede uz gledanje filma, laku za grickanje. Za novogodišnje praznike, kada oni upravo to i rade zajedno, predlaže slatko-ljute mesne kuglice (ćuftice) za koje je njen suprug rekao da su „pun pogodak“.
Ceo recept na blogu Moje-grne.com: Slatko-ljute mesne kuglice (ćuftice)
Pileći štapići sa tri sosa
250g pilećeg filea
150g prezli (obične ili panko prezle)
2 jaja
100g brašna
50g belog i crnog susama (može i samo jedan ili drugi a može i bez ako nemate)
so
biber
1l ulja za prženje
Gurman majonez
Gurman kečap
Gurman kiseli krastavci
Chilito opako ljuti čili sos
Chilito slatko ljuti čili sos
Priprema:
Pomešajte prezle i susam u većoj posudi. Umutite posoljena i pobiberena jaja žicom u drugoj posudi a u trećoj posudi pripremite brašno.
Piletinu isecite na prutiće pa tako isečene uvaljajte prvo u brašno pa u jaja a na kraju u prezle i susam. Tako paniranu piletinu potapajte u duboko zagrejano ulje na temperaturi od 180°C i vadite čim pozlati.
Ostaviti piletinu da se ocedi od viška masnoće na ubrusu a vi pripremite tri sosa za umakanje.
Sos 1: Krastavčići + majonez + kečap
Izrendajte ili sitno iseckajte 2 krastavca pa ih pomešajte sa 4 kašike majoneza i 1 kašikom kečapa. Sve lepo sjedinite.
Sos 2: Chilito opako ljuti čili sos
Sos 3: Chilito slatko ljuti čili sos
Umačite, grickajte i uživajte.
Sadržaj kreiran u saradnji sa brendom GURMAN.
Zapratite ih na: Instagram.com/pravigurman i Facebook.com/pravigurman
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus