CHILITO sosovi su, u saradnji sa nekim od najpoznatijih domaćih blogera, napravili nekoliko predloga za vas, a ovom priliko izdvajamo četiri pikantna recepta odlična i za porodično veče a i za grickanje u paru ako je to vaš novogodišnji plan: 

Gurmanska vekna od mlevenog mesa

Tanja sa blog KuhinjaZaposleneZene.com predlaže gurmansku veknu od mlevenog mesa kao idealno ukusnom - ovo može da bude jelo zbog koga ćete dobiti makar pogled pun divljenja, a sigurna sam i da nešto više neće izostati. Ostatak vekne može da se lepo upakuje i posluži i sutradan, da parčad vekne budu poslužena kao neki burger, uz dodatke po želji.“  

Ceo recept na linku: Gurmanska vekna od mlevenog mesa

Pikantna pizza sa piletinom 

NOVOGODIŠNJA TRPEZA: 4 pikantna recepta za grickanje u paru ili društvu
Profimedia/Shutterstock attachment-pizza_sa_piletinom1

„Ima li nekoga među vama ko može da odbije parče slasne, pikantne pizze? Ja nikada.“ Kaže Ana sa bloga PrstohvatSoli.com i preporučuje da napravite malo drugačiju pizzu – sa piletinom i slatko-ljutim Chilito sosom uz dodatak povrća! Sjajna kombinacija i za novogodišnju noć, rekli bismo. 

Ceo recept na linku: Pizza sa piletinom 

Slatko-ljute mesne kuglice

NOVOGODIŠNJA TRPEZA: 4 pikantna recepta za grickanje u paru ili društvu
Profimedia/Shutterstock attachment-slatko-ljute_mesne_kuglice1

Dragana Pušica sa bloga Moje-grne.com kaže da njeni muškarci (muž i dva sina) obožavaju hranu koja se jede uz gledanje filma, laku za grickanje. Za novogodišnje praznike, kada oni upravo to i rade zajedno, predlaže slatko-ljute mesne kuglice (ćuftice) za koje je njen suprug rekao da su „pun pogodak“. 

Ceo recept na blogu Moje-grne.com: Slatko-ljute mesne kuglice (ćuftice) 

Pileći štapići sa tri sosa

NOVOGODIŠNJA TRPEZA: 4 pikantna recepta za grickanje u paru ili društvu
Profimedia/Shutterstock attachment-pileci_stapici_sa_tri_sosa1

Pogledajte video pripreme pilećih štapića OVDE.  

Sastojci:

250g pilećeg filea

150g prezli (obične ili panko prezle)

2 jaja

100g brašna

50g belog i crnog susama (može i samo jedan ili drugi a može i bez ako nemate)

so

biber

1l ulja za prženje  

Gurman majonez

Gurman kečap

Gurman kiseli krastavci 

Chilito opako ljuti čili sos 

Chilito slatko ljuti čili sos  

Priprema: 

Pomešajte prezle i susam u većoj posudi. Umutite posoljena i pobiberena jaja žicom u drugoj posudi a u trećoj posudi pripremite brašno. 

Piletinu isecite na prutiće pa tako isečene uvaljajte prvo u brašno pa u jaja a na kraju u prezle i susam. Tako paniranu piletinu potapajte u duboko zagrejano ulje na temperaturi od 180°C i vadite čim pozlati.

Ostaviti piletinu da se ocedi od viška masnoće na ubrusu a vi pripremite tri sosa za umakanje. 

Sos 1: Krastavčići + majonez + kečap 

Izrendajte ili sitno iseckajte 2 krastavca pa ih pomešajte sa 4 kašike majoneza i 1 kašikom kečapa. Sve lepo sjedinite. 

Sos 2: Chilito opako ljuti čili sos    

Sos 3: Chilito slatko ljuti čili sos 

Umačite, grickajte i uživajte. 

Sadržaj kreiran u saradnji sa brendom GURMAN

Zapratite ih na: Instagram.com/pravigurman i Facebook.com/pravigurman