Ovo je jedan od najstarijih i najpoznatijih recepata koji se priprema u južnoj Srbiji. U originalu se koriste crni luk i beli mrs (mastan sir), a kasnije u upotrebu ulaze i varijante sa krompirom, paprikom, jajima i začinima. Ovo je varijanta sa paprikom.
Sastojci:
1,5 kg pečene i od semena i opne očišćene paprike
1 pavlaka
2 jajeta
so
malo narendanog kačkavalja
Način pripreme:
U vatrostalnu posudu poređati nekoliko slojeva paprike. Svaki sloj dobro posoliti. Paprike preliti razmućenom pavlakom i jajima i posuti kačkavaljem ili parmezanom. Staviti u zagrejanu rernu i služiti toplo.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: Krstarica
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus