Kada je na površini zuba visoka pH vrednost, zubi su zaštićeniji od zubne erozije koja uzrokuje karijes. Istraživanja koje je objavljeno u časopisu "General Dentistry" pokazalo je da fermentirani mlečni proizvodi čine usnu duplju više alkalnom i na taj način štite zube.
Sir, takođe, stvara zaštitni sloj na zubima koji sprečava da kiseline oštete zubnu gleđ.
Zato ukoliko budete jeli više sira, smanjiće se potrebe za zubarskim intervencijama.
Sir sprečava pojavu karijesa
Nova istraživanja pokazuju da je sir veoma zdrav za zube jer neutrališe kiselinu u ustima i tako smanjuje mogućnost za pojavu karijesa.
Još iz kategorije
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus