Sastojci:
1 kilogram brašna
1 pakovanje kvasca
pekmez ili nadev koji volite
1 vanilin šećer
1 kafena kašika soli
prstohvat ili dva praška za pecivo
1 limun
voda
šećer u prahu
Pogledajte i Recept iz Banata: Štrudla sa orasima
Posna štrudla na vodi se priprema na sledeći način:
U šolji za čaj razmutiti kvasac sa mlakom vodom i ostaviti pola sata da odstoji. U činiju staviti brašno, so, prašak za pecivo, vanilin šećer, pa narendati koru limuna, iscediti limunov sok i preliti razmućenim kvascem. Dodati vode po potrebi, zamestiti testo da bude meko, tako da se ne lepi za ruke. Ostaviti testo oko 1 sat da nadođe. Podeliti testo na 3 ili 4 dela, razvući svaki deo oklagijom i nafilovati pekmezom.
Urolati testo u štrudlu i staviti u pleh prethodno obložen papirom za pečenje. Poprskati pre ubacivanja u rernu štrudle mlakom vodom i peći u zagrejanoj rerni 20-25 minuta. Ispečenu štrudlu poprskati vodom, prekriti čistom krpom 10 minuta da odstoji, iseći na kriške, ređati na tacnu i po želji ih posuti šećerom u prahu.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: opanak.net
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem