Potrebni sastojci:
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
3 krompira
1 šolja graška
1 šolja zelene boranije
1/2 šolje pirinča
1 šolja seckane paprike
1 šolja tomatina (paradajz pirea)
3 šargarepe
maslinovo ulje, so, biber i malo bosiljka ili majčine dušice
šolju od 2 dl koristite kao mericu
Pogledajte i Ručak za pola sata: Pekarski đuveč
Postupak:
Na maslinovom ulju upržite crni i beli luk. Zatim dodajte na kolutiće iseckanu šargarepu. Prodinstajte oko pet minuta. Dodajte papriku, grašak, boraniju, krompir i naliti jednom šoljom vode da se ukrčka.
Kada se ukrčka povrće dodajte biber, so i bosiljak ili majčinu dušicu. Zatim sipajte tomatino i opran pirinač. Još nekoliko minuta krčkajte na vatri.
Sipajte povrće u pekač i stavite ga u već zagrejanu rernu na 250 stepeni. da se zapeče. Ukoliko je potrebno dolijte malo tople vode u povrće.
Đuveč je gotov kada voda ispari.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: opanak.net
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus