Potrebni sastojci:

1 glavica crnog luka

2 čena belog luka

3 krompira

1 šolja graška

1 šolja zelene boranije

1/2 šolje pirinča

1 šolja seckane paprike

1 šolja tomatina (paradajz pirea)

3 šargarepe

maslinovo ulje, so, biber i malo bosiljka ili majčine dušice

šolju od 2 dl koristite kao mericu

Pogledajte i Ručak za pola sata: Pekarski đuveč

Postupak:

Na maslinovom ulju upržite crni i beli luk. Zatim dodajte na kolutiće iseckanu šargarepu. Prodinstajte oko pet minuta. Dodajte papriku, grašak, boraniju, krompir i naliti jednom šoljom vode da se ukrčka.

Kada se ukrčka povrće dodajte biber, so i bosiljak ili majčinu dušicu. Zatim sipajte tomatino i opran pirinač. Još nekoliko minuta krčkajte na vatri.

Sipajte povrće u pekač i stavite ga u već zagrejanu rernu na 250 stepeni. da se zapeče. Ukoliko je potrebno dolijte malo tople vode u povrće.

Đuveč je gotov kada voda ispari.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: opanak.net