Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Domaća baklava bez kora (RECEPT)

Ako nemate vremena ili živaca za slaganje kora, isprobajte ovaj sjajan recept

  Izvor: Profimedia/Shutterstock

Sastojci:

2 jaja

12 kašika šećera

12 kašika ulja

12 kašika mleka

12 kašika griza

12 kašika brašna

pola kesice praška za pecivo

seckani orasi i suvo grožđe za posipanje

Za šerbet: 300 g šećera i malo vode

Pogledajte i Kako da napravite baklavu sa orasima u obliku trougla (VIDEO)

Priprema:

Sve sastojke umutiti u jednoličnu smesu, sipati u podmazan pleh i odozgo staviti malo suvog grožđa i seckanih oraha. Peći na 180 stepeni oko 20 minuta.

Kada se ispeče, ohladiti i seći na kockice. Šećer ušpinovati sa malo vode i preliti isečen kolač. Ostaviti da se dobro ohladi u frižideru, najbolje preko noći.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: bonapeti.rs

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti