Sastojci:
1 kesica kvasca
1 kašičica soli
1 kašičica šećera
2 jajeta (jedno žumance odvojite za premazivanje)
125g margarina
250ml mleka
50ml tople vode
4-5 šolja brašna (ili po potrebi)
Za posipanje:
Semenke lana i susama
Priprema:
U 50ml tople vode rastvoriti kesicu kvasca i dodati kašičicu šećera. Promešati i ostaviti da nadođe.
U prosejano brašno sipati sveže mleko 250ml, kašičicu soli, pola rastopljenog margarina, 1 žumance, 2 belanceta i smesu sa kvascem. Mesite.
Ostavite da nadođe 15 min pa prekrijte krpom. Nakon što testo duplira svoj obim, premesite ga opet. Kad nadođe drugi put i tad pristupamo pravljenju pogače.
Oblikovanje: Testo se deli na devet delova: 4 mala, 4 velika i jedan najveći za sredinu.
Razvucite 4 veća dela na krugove. Ređajte u tepsiju. Svaki krug premazujete preostalim rastopljenim margarinom. Isecite i oblikujte spoljašnji krug, secite na 8 trouglova. Prebacite vrhove preko tepsije.
Ponovite proceduru sa 4 manja dela. Sve isto i te vrhove prebacujete nazad.
U praznu sredinu stavite onaj najveći krug.
Ostavite da nadođe. Premažite žumancetom i pospite susamom i lanenim semenkama.
Pecite na 200 stepeni dok ne bude gotovo.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus