Meso živine je nekako najvažnija stavka u kuhinji, ali trovanje salmonelom preti ako se ne tretira i skaldišti pravilno.
Ono što je za početak važno jeste da čim se vratite iz kupovine, bez odlaganja, meso stavite u frižider.
Ona može ostati tako samo dva dana pre termičke obrade. Druga stvar, pre obrade dobro operite noževe i posuđe kojim ćete obrađivati meso.
Pročitajte i 6 recepata za jela sa piletinom
Najbolji način, a i najsigurniji jeste da piletinu odložite u zamrzivač pre upotrebe i pre toga je prepakovati u plastičnu kesu.
Najbolji metod pakovanja je vakumska kesa.
Ipak, piletina tokom vremena, u zamrzivaču može da postane dehidrirana i da se napuni vazduhom. Ako primetite mrlje na njoj, možete ih ukloniti, ali ako celo parče dobije sivkastu nijansu, u tom slučaju bacite ceo komad.
Zabeležite datum na vreći u kojoj ste piletinu stavili u zamrzivač i imajte na umu da ne sme stajati duže od 9 meseci.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus