Meso živine je nekako najvažnija stavka u kuhinji, ali trovanje salmonelom preti ako se ne tretira i skaldišti pravilno.

Ono što je za početak važno jeste da čim se vratite iz kupovine, bez odlaganja, meso stavite u frižider.

Ona može ostati tako samo dva dana pre termičke obrade. Druga stvar, pre obrade dobro operite noževe i posuđe kojim ćete obrađivati meso.

Pročitajte i 6 recepata za jela sa piletinom

Najbolji način, a i najsigurniji jeste da piletinu odložite u zamrzivač pre upotrebe i pre toga je prepakovati u plastičnu kesu.

Najbolji metod pakovanja je vakumska kesa.

Ipak, piletina tokom vremena, u zamrzivaču može da postane dehidrirana i da se napuni vazduhom. Ako primetite mrlje na njoj, možete ih ukloniti, ali ako celo parče dobije sivkastu nijansu, u tom slučaju bacite ceo komad.

Zabeležite datum na vreći u kojoj ste piletinu stavili u zamrzivač i imajte na umu da ne sme stajati duže od 9 meseci.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/