Jagode su odličan izvor vitamina C, koji poboljšava zdravlje arterija i nadbubrežnih žlezda. Samo 8 jagoda sadrži više C vitamina od pomorandže. Jedna šoljica jagoda sadrži 51,2 mg vitamina C, što je pola preporučene dnevne doze. Folna kiselina se preporučuje svim ženama koje žele da zatrudne, kao i onima koje već jesu trudne. Jedna porcija jagoda sadrži 21 mikrograma folne kiseline, koja je važna za razvoj deteta i prevenciju od nastanka raznih poremećaja.

Pogledajte i 5 recepata za poslastice s jagodama

Pri kupovini jagoda treba obratiti pažnju:

- da imaju peteljke

- da su plodovi zreli i izgledaju sočno

- da su jako crvene boje bez belih ili zelenih vrhova

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: zdravakrava