Stigla je sezona jagoda, idealno vreme za pripremu najukusnijih poslastica, sladoleda i osvežavajućih pića. Jagode se smatraju kraljicama proleća, a toliko su omiljene da im je u Belgiji posvećen muzej.

Jagode su odličan izvor vitamina C, koji poboljšava zdravlje arterija i nadbubrežnih žlezda. Samo 8 jagoda sadrži više C vitamina od pomorandže. Jedna šoljica jagoda sadrži 51,2 mg vitamina C, što je pola preporučene dnevne doze. Folna kiselina se preporučuje svim ženama koje žele da zatrudne, kao i onima koje već jesu trudne. Jedna porcija jagoda sadrži 21 mikrograma folne kiseline, koja je važna za razvoj deteta i prevenciju od nastanka raznih poremećaja.
Pogledajte i 5 recepata za poslastice s jagodama
Pri kupovini jagoda treba obratiti pažnju:
- da imaju peteljke
- da su plodovi zreli i izgledaju sočno
- da su jako crvene boje bez belih ili zelenih vrhova
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: zdravakrava