Sastojci:
– 15 limuna
– 12 glavica belog luka
– 400 grama klice pšenice
– 400 grama oraha
– 1 kg meda
Pogledajte i Narodni lek za štitnu žlezdu: kako da napravite orahovaču (RECEPT)
Priprema:
Stavite pšenicu u posudu i polijte vodom. Ostavite da stoji preko noći i iscedite vodu nakon 10 do 12 sati. Zatim ostavite da stoji još 24 sata.
Nakon ovog perioda,sameljite orahe i pšenicu zajedno. Očistite beli luk, sameljite 5 neoguljenih limuna i dodajte ih smesi, pa dodajte med i konzumirajte smesu sa drvenom kašikom zbog održavanja lekovitog svojstva meda.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: Novi.ba
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
Salata od jaja i kornišona koja može da bude i namaz
Najlepši slatkiš uskršnja gnezda
Šargarepice od testa punjene belim mesom i povrćem
Kraljevska pogača sa zlatnom koricom i mekom sredinom savršena za uskršnju trpezu