Voće treba da ima pravu ravnotežu između kiselog i slatkog, kao i da bude odgovarajuće strukture kako se ne bi raspalo u rerni.

Poslastice sa pečenim jabukama se uglavnom jednostavno prave, ukusne su i relativno pristupačne. Jedina dilema je kako izabrati prave jabuke, jer bez obzira na to da li spremate pitu, tart ili mafine, važno je da imate odgovarajući materijal.

Pogledajte i: Kolač sa jabukama i džemom

Dve su osobine ključne kad su u pitanju jabuke za pečenje - njihova slatkoća i struktura. Voće treba da ima pravu ravnotežu između kiselog i slatkog, kao i da bude odgovarajuće strukture kako se ne bi raspalo u rerni. Ove uslove ispunjavaju greni smit, jonagold, zlatni delišes. Slobodno koristite više vrsta jabuka u istom receptu, jer će tako desert imati puniji i zanimljiviji ukus. Neke delove isecite baš sitno da bi se “utopili” u testo i dali mu bogatiji ukus.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: večernjenovosti.rs