Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evo koje jabuke su najbolje za kolače koji se peku

Jabuke su od davnina prisutne na našoj trpezi, pa često se postavlja pitanje za koju sortu se odlučiti kada rešimo da od njih napravimo neku poslasticu

  Izvor: Profimedia/Shutterstock

Voće treba da ima pravu ravnotežu između kiselog i slatkog, kao i da bude odgovarajuće strukture kako se ne bi raspalo u rerni.

Poslastice sa pečenim jabukama se uglavnom jednostavno prave, ukusne su i relativno pristupačne. Jedina dilema je kako izabrati prave jabuke, jer bez obzira na to da li spremate pitu, tart ili mafine, važno je da imate odgovarajući materijal.

Pogledajte i: Kolač sa jabukama i džemom

Dve su osobine ključne kad su u pitanju jabuke za pečenje - njihova slatkoća i struktura. Voće treba da ima pravu ravnotežu između kiselog i slatkog, kao i da bude odgovarajuće strukture kako se ne bi raspalo u rerni. Ove uslove ispunjavaju greni smit, jonagold, zlatni delišes. Slobodno koristite više vrsta jabuka u istom receptu, jer će tako desert imati puniji i zanimljiviji ukus. Neke delove isecite baš sitno da bi se “utopili” u testo i dali mu bogatiji ukus.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: večernjenovosti.rs

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti