Blender je odličan saveznik u pripremi zdrave hrane i obroka.

Ipak, sledeće namirnice ne koristite za pripremu smutija i blendiranje. Nekima ćete da promenite strukturu i korisnost za vaše zdravlje, a nekima možete i da uništite svoj aparat.

Zeleno povrće

Miksovanje i blendiranje ima dosta koristi za vaše zdravlje, a lisnato zeleno povrće bogato vlaknima izbegavajte da pripremate na ovakav način.

Snaga motora uništiće hranljive komponente spanaća, a nekima ova namrinica ne prija i predstavlja teškoću za varenje. Najbolje je da stavite spanać, blitvu u zamrzičav na pet minuta i tako je blendirate. Zdržaće i boju i nutritivnu vrednost - kaže za "Readers digest" kuvar Andre Sickinger.

Pročitajte i: Trikovi iskusnih domaćica: Za ova jela treba da oljuštite paradajz

Brokoli

Još jedna veoma zdrava namirnica bogata vlaknima može da bude takoreći uništena blendiranjem.

Orašasti plodovi

Orašasti plodovi, kafa u zrnu, jako zamrznuto voće - nije dobra ideja da ovo stavljate u blender. Dobićete pastu, kašastu masu koja nije najbolja za jelo.

Dobra ideja je da sameljete ove namrinice, pa da ih tako koristite. Ili ih kasnije blendirajte ili pospite po napitku.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: espreso.rs