Blender je odličan saveznik u pripremi zdrave hrane i obroka.
Ipak, sledeće namirnice ne koristite za pripremu smutija i blendiranje. Nekima ćete da promenite strukturu i korisnost za vaše zdravlje, a nekima možete i da uništite svoj aparat.
Zeleno povrće
Miksovanje i blendiranje ima dosta koristi za vaše zdravlje, a lisnato zeleno povrće bogato vlaknima izbegavajte da pripremate na ovakav način.
Snaga motora uništiće hranljive komponente spanaća, a nekima ova namrinica ne prija i predstavlja teškoću za varenje. Najbolje je da stavite spanać, blitvu u zamrzičav na pet minuta i tako je blendirate. Zdržaće i boju i nutritivnu vrednost - kaže za "Readers digest" kuvar Andre Sickinger.
Pročitajte i: Trikovi iskusnih domaćica: Za ova jela treba da oljuštite paradajz
Brokoli
Još jedna veoma zdrava namirnica bogata vlaknima može da bude takoreći uništena blendiranjem.
Orašasti plodovi
Orašasti plodovi, kafa u zrnu, jako zamrznuto voće - nije dobra ideja da ovo stavljate u blender. Dobićete pastu, kašastu masu koja nije najbolja za jelo.
Dobra ideja je da sameljete ove namrinice, pa da ih tako koristite. Ili ih kasnije blendirajte ili pospite po napitku.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: espreso.rs
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom