Veći paradajz zahteva ljuštenje dok onim manjim nije potrebno skidati kožicu. Paradajzu sa debljom korom svakako odstranite kožu kako ona ne bi smetala u jelima u kojima ih koristite. Zagrejte vodu do vrenja, ubacite paradajz i pustite da odstoji nekoliko minuta. Izvadite ga iz vrele i ubacite ga u ledenu vodu. Na taj će način biti puno jednostavnije oljuštiti paradajz jer će koža gotovo pa sama skliznuti s nje.
Pročitajte i Kupujte zdravo: Jednostavan trik da prepoznate GMO paradajz
Kožu je dobro oljuštiti kod pripreme čorbi i soseva na bazi paradajza. Na taj ćete način sebi olakšati, a i samo usitnjavanje i blendiranje paradajza, a u čorbi ili sosu nećete pronaći neugodne i žilave ostatke.
Ako pripremate pastu, takođe biste trebalo da oljuštite paradajz. Kod pripreme pirea od paradajza, pire će ostati svilenkast bez nepotrebnih dodataka.
Pročitajte i Napravite kuvani sok od paradajza (VIDEO)
Kada pravite domaći pelat, zimnicu ili na bilo koji drugi način želite spremiti paradajz na duže vreme poželjno je da to bude paradajz bez kože. Razlog tome je jednostavan, takve pelate lakše ćete pretvoriti u soseve, a zimnicu iz tegle ravno ubaciti u salatu bez gubljenja vremena na čišćenje.
Nekoliko minuta koje ćete potrošiti na guljenje kože s paradajza može vam olakšati čitav proces pripreme jela, a vaša jela učiniti još ukusnijim.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: Gastro.hr
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus