Sastojci:
Za koru:
3 jajeta, 2 kafene šoljice brašna, 3 kašike griza, 1 kesica vanilin šećera, 1 kafena šoljica šećera, 1 kesica praška za pecivo, 100 ml kisele pavlake, 1 dl ulja, 1 dl jogurta, 250 g jagoda
Fil od griza:
5 dl mleka, 100 g šećera, 12 kašika griza, 250 g putera
Fil od jagoda:
500 g jagoda, 2 dl soka od jagode, 2 kesice pudinga od jagode, 5 kašika šećera
Dekoracija:
200 g šlaga, 100 g jagoda
Pogledajte i Kako PRAVILNO da zamrznete sveže jagode?
Priprema:
Penasto umutiti jaja sa šećerom. Potom postepeno dodavati vanilin šećer, ulje, kiselu pavlaku, jogurt, pecivo, griz i brašno. Sve dobro umutiti i preručiti u odgovarajući pleh predhodno dobro nauljen. Po testu poređati cele jagode i staviti u zagrejanu rernu da se peče na 200 stepeni. Pečenu koru izvaditi iz rerne i ohladiti.
U dubljoj šerpi sjediniti mleko, šećer i vanilin šećer pa staviti da se kuva. Kada mleko počne da ključa polako sipati griz i neprestano mešati dok se ne ukuva i zgusne. Skloniti sa šporeta i ohladiti.
Ohlađeni griz sastaviti sa predhodno umućenim puterom. Izgnječiti jagode pa sastaviti sa šećerom. Odvojiti mali deo od soka i sa njim razmutiti puding i pomešati. Ostatak soka sipati u izgnječene jagode i staviti da se kuva. Kad se šećer otopi umešati rastvoreni puding i skuvati gust fil. Skloniti sa šporeta i prohladiti.
Na koru naneti fil od griza, preko njega fil od jagoda pa potom umućen šlag na uobičajen način. Dekorisati jagodama.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: oklagija.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus