Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kremasto, brzo i lako: Griz kocke sa jagodama (RECEPT)

Lagana poslastica fantastičnog ukusa

  Izvor: Profimedia/Shutterstock

Sastojci:

Za koru:

3 jajeta, 2 kafene šoljice brašna, 3 kašike griza, 1 kesica vanilin šećera, 1 kafena šoljica šećera, 1 kesica praška za pecivo, 100 ml kisele pavlake, 1 dl ulja, 1 dl jogurta, 250 g jagoda

Fil od griza:

5 dl mleka, 100 g šećera, 12 kašika griza, 250 g putera

Fil od jagoda:

500 g jagoda, 2 dl soka od jagode, 2 kesice pudinga od jagode, 5 kašika šećera

Dekoracija:

200 g šlaga, 100 g jagoda

Pogledajte i Kako PRAVILNO da zamrznete sveže jagode?

Priprema:

Penasto umutiti jaja sa šećerom. Potom postepeno dodavati vanilin šećer, ulje, kiselu pavlaku, jogurt, pecivo, griz i brašno. Sve dobro umutiti i preručiti u odgovarajući pleh predhodno dobro nauljen. Po testu poređati cele jagode i staviti u zagrejanu rernu da se peče na 200 stepeni. Pečenu koru izvaditi iz rerne i ohladiti.

U dubljoj šerpi sjediniti mleko, šećer i vanilin šećer pa staviti da se kuva. Kada mleko počne da ključa polako sipati griz i neprestano mešati dok se ne ukuva i zgusne. Skloniti sa šporeta i ohladiti.

Ohlađeni griz sastaviti sa predhodno umućenim puterom. Izgnječiti jagode pa sastaviti sa šećerom. Odvojiti mali deo od soka i sa njim razmutiti puding i pomešati. Ostatak soka sipati u izgnječene jagode i staviti da se kuva. Kad se šećer otopi umešati rastvoreni puding i skuvati gust fil. Skloniti sa šporeta i prohladiti.

Na koru naneti fil od griza, preko njega fil od jagoda pa potom umućen šlag na uobičajen način. Dekorisati jagodama. 

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: oklagija.rs

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti