Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mađarska baklava sa višnjama (RECEPT)

Jedan od najukusnijih i najomiljenijih recepata svih sladokusaca je pita sa višnjama ili jabukama. Evo kako da je napravite da bude prste da poližete.

  Izvor: Profimedia/Shutterstock

Potrebno je

pakovanje tankih kora za pitu

500g višanja

Fil:

3 jaja

1 šolja šećera (ako volite slađe možete dodati jos polovinu šolje)

1 šolja ulja

1 šolja griza

1 šolja jogurta

1 prašak za pecivo

Za špin: 

1 šolja vode

1 ipo šolja šećera

par kapi limunovog soka

Pročitajte i: Pita sa jabukama, grizom i pavlakom (VIDEO)

Priprema:

Fil: Umutiti penasto belanca od 3 jaja. Zatim postepeno dodavati šećer i mutiti. Smanjiti brzinu mućenja i dodati griz, jogurt, prašak za pecivo, ulje. Sve dobro sjediniti. Masa treba da bude penasta. 

Razdvojiti kore po 3 komada. Filom se mažu prva i druga kora, a na treću se ređaju samo višnje. Višnje ređati u red širine oko 3,4 cm. Saviti krajeve i urolati koru. Ređati u pleh i peći na 200 stepeni oko 45 minuta. 

Preliv: Staviti vodu da provri, dodati šećer i pustiti da vri dok polovina tečnosti ne ispari. Kad ispari i tečnost postane malo gušća dodati par kapi limunovog soka.

Kad je pita gotova, prekriti je vlažnom krpom i ostaviti da se ohladi. Kad je skroz hladna iseći je na parčiće, a onda preliti sa prelivom i ostaviti da se ohladi.

Pre služenja pitu možete posuti prah šećerom.

Prijatno!

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: stvarukusa.rs

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti