Sastojci:
1 glavica crnog luka
2-3 čena belog luka
2 manje tikvice
1 šolja vode
1 šolja pavlake za kuvanje
suvi biljni začin, mirođija, bosiljak, origano, biber
Priprema:
Crni luk sitno iseckati pa pržiti na ulju dok ne bude staklast. Dodati iseckan i beli luk. Tikvicu oguliti i očistiti od semenki, iseckati na kockice pa dodati uprženom luku.
Dodati sve začine, i dinstati malo. Dodati vodu i staviti da se prokuva dok tikvica ne omekša. Dodati šolju pavlake i kuvati još 5 minuta.
Po želji, pred serviranje možete dodati kašiku pavlake. Služiti sa dvopekom. Prijatno!
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus