Sastojci:
500 g mlevenog junećeg mesa
1 luk
1-2 kašičice začina
1/2 šoljice pirinča
biber, crvena paprika
2-3 čena belog luka
2 l vode
1 jaje, šargarepa
2-3 kašike kukuruznog brašna ili krušnih mrvica
1/2 praška za pecivo
Pročitajte i: Kako da začinite mleveno meso
Preliv:
200 ml kisele pavlake
2 jaja
100-150 g ribane gaude
Priprema:
Luk iseckati, pa ga popržiti na malo ulja. U meso dodati poprženi luk, beli luk, vegetu, papriku, biber, naribanu šargarepu, brašno, prašak za pecivo i jaje. Pirinač oprati, pa prokuvati malo,te dodati u meso. Zamesiti. Praviti kuglice veličine ping pong loptice. Zagejati vodu, pa polako ubaciti kuglice i kuvati ih na laganoj vatri 15 minuta.
Izvaditi kuglice iz vode, staviti ih u posudu za pečenje, prelivati prelivom (pomešati pavlaku, jaja i ribani sir).Peci na 220 stepeni oko 15-20 minuta.
Voda u kojoj su se kuvale kuglice može se iskoristiti za supu, dodati malo testenine i zapršku i supa je gotova.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus