Potrebno:
1 pakovanje kora za pitu
700 grama kozjeg ili kravljeg sira
5 jaja
1 kašičica soli
1/2 šolje ulja (suncokretovog ili drugog svetlog ulja)
1 šolja mleka
20 grama putera
Priprema:
Prethodno zagrejte pećnicu do 220 C. Sipajte kozji sir u veliku posudu za mešanje. Dodajte jaja, jedno po jedno i dobro ih umutite. Dodajte so, ulje, mleko i mutite dok se dobro ne sjedine. Stavite jedan sloj kora na dno pleha. Skoro sve preostale kore natopite ovom smesom i nabacajte ih u pleh. Sačuvajte bar tri kore koje ćete staviti na vrh, kao i nekoliko kašika smese. Pokrijte celu smesu sa preostalim korama. Isecite puter na nekoliko komada i stavite na kore. Preostalu umućenu smesu razmutite sa kašikom mleka i premažite gornju koru. Pecite oko 40 minuta, dok ne porumeni. Okrenite na tanjiru.
Služite toplo. Ovo jelo se često služi uz čašu mleka ili jogurta.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor:zlatibor.org.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem