Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ostalo

TRADICIONALNO: ZLATIBORSKA gibanica sa sirom

Autor Stvar ukusa
Autor Stvar ukusa

Srbija je poznata po ukusnim specijalitetima, jedan od najlepših je naša poznata pita gibanica sa sirom. Kad se dodaju domaći sastojci to mora da bude preukusno.

Izvor: Profimedia/Shutterstock

Potrebno:

1 pakovanje kora za pitu

700 grama kozjeg ili kravljeg sira

5 jaja

1 kašičica soli

1/2 šolje ulja (suncokretovog ili drugog svetlog ulja)

1 šolja mleka

20 grama putera

Pročitajte i: Niška, šumadijska, tradicionalna: 3 najbolja recepta za srpsku gibanicu (VIDEO)

Priprema:

Prethodno zagrejte pećnicu do 220 C. Sipajte kozji sir u veliku posudu za mešanje. Dodajte jaja, jedno po jedno i dobro ih umutite. Dodajte so, ulje, mleko i mutite dok se dobro ne sjedine. Stavite jedan sloj kora na dno pleha. Skoro sve preostale kore natopite ovom smesom i nabacajte ih u pleh. Sačuvajte bar tri kore koje ćete staviti na vrh, kao i nekoliko kašika smese. Pokrijte celu smesu sa preostalim korama. Isecite puter na nekoliko komada i stavite na kore. Preostalu umućenu smesu razmutite sa kašikom mleka i premažite gornju koru. Pecite oko 40 minuta, dok ne porumeni. Okrenite na tanjiru.

Služite toplo. Ovo jelo se često služi uz čašu mleka ili jogurta.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor:zlatibor.org.rs

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti