Potrebno:

1 pakovanje kora za pitu

700 grama kozjeg ili kravljeg sira

5 jaja

1 kašičica soli

1/2 šolje ulja (suncokretovog ili drugog svetlog ulja)

1 šolja mleka

20 grama putera

Pročitajte i: Niška, šumadijska, tradicionalna: 3 najbolja recepta za srpsku gibanicu (VIDEO)

Priprema:

Prethodno zagrejte pećnicu do 220 C. Sipajte kozji sir u veliku posudu za mešanje. Dodajte jaja, jedno po jedno i dobro ih umutite. Dodajte so, ulje, mleko i mutite dok se dobro ne sjedine. Stavite jedan sloj kora na dno pleha. Skoro sve preostale kore natopite ovom smesom i nabacajte ih u pleh. Sačuvajte bar tri kore koje ćete staviti na vrh, kao i nekoliko kašika smese. Pokrijte celu smesu sa preostalim korama. Isecite puter na nekoliko komada i stavite na kore. Preostalu umućenu smesu razmutite sa kašikom mleka i premažite gornju koru. Pecite oko 40 minuta, dok ne porumeni. Okrenite na tanjiru.

Služite toplo. Ovo jelo se često služi uz čašu mleka ili jogurta.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor:zlatibor.org.rs