Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OTKRIVAMO: Trikovi uz pomoć kojih ćete postati najbolji u kuhinji

Veština u kuhinji se stiče iskustvom, ali ako želite da na brži način postanete pravi majstor u kuhinjskim poslovima, ovaj tekst nudi rešenje za vas.

  Izvor: Profimedia/Shutterstock

Iako se smatra da su žene te koje bolje prave ručak, najbolji svetski kuvari su  muškarci, što znači da mi možemo i te kako da spremimo dobre i ukusne obroke. MI smo odlučili da vam predstavimo 10 kuhinjskih trikova koji će od vas napraviti najboljeg kuvara u kući.

1. Bolje ceđenje limuna

Pre nego što limun ubacite u cediljku, stavite ga na tvrdu po podlogu i pritisnite ga rukom. Rolajte limun po podlozi i vršite konstantan pritisak na njega. Tako ćete pokidati membrane u njemu i na taj način dobiti više limunovog soka.

2. Ohladite vino na šmekerski način

Pre nego što servirate vino, ubacite u čašu nekoliko zamrznutih grozdova. Tako ćete ohladiti vino i dati mu šmekerski izgled.

3. Oljuštite đumbir za sekundu

Jednostavno uzmite kašiku i njenom ivicom vucite po đumbiru. Videćete da ćete ga očistiti za tili čas.

4. Jaja u rerni

Ako želite da skuvate veliki broj jaja, onda vam je mnogo lakše da to uradite pomoću rerne. Ubacite jaja i rernu zagrejte na 160 stepeni i ostavite ih da se kuvaju 15 minuta.

Pročitajte i: Iz ženskog ugla: Evo kako muškarci roštiljaju

5. Grilovana riba sa limunom

Kada pečete ribu u rerni ili na roštilju, obavezno na rešetke stavite kolutiće limuna. To će sprečiti da se riba lepi i daće ribi mnogo bolji ukus.

6. Kipeća voda

Jednostavno stavite drvenu varjaču na šerpu i voda neće moći da proključa preko nje i da iskipi.

7. Zaleđeni sladoled

SIgurno i vas nervira kada izvazide sladoled iz zamrzivača, a on bude zaleđen i tvrd kao kamen. Da biste to sprečili, jednostavno ubacite kutiju sladoleda u plastičnu kesu i dobro zatvorite.

8. Proverite da li su jaja pokvarena

Ovo možete lako uraditi tako što ćete jaja ubaciti u vodu. Ako su jaja na dnu to znači da su sveža. Ako su malo podignuta, to znači da su jednu nedelju stara. Ako se na dno oslanjaju samo vrhom, to znači da su stara par nedelja, a ako plutaju to znači da su pokvarena.

9. Napravite kristalno čiste kockice leda

Samo prokuvajte vodu pre nego što je zaledite i led će biti kristalno čist.

10. Brzo oljuštite beli luk

Samo ubacite beli luk u činiju i jače protresite, Beli luk će se sam oljuštiti.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor:muskimagazin.rs

Više na ovu temu

Tagovi

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti