Nekada se nije mogao zamisliti ručak bez supe ili čorbe. Domaćice su sate provodile kuvajući za svoje ukućane. Danas je sve manje vremena, pa se i ta dobra navika polako gubi. Ipak, potrudite se da sebi i svojim ukućanima barem jednom nedeljno spremite nešto na kašiku, a najbolje bi bilo da to bude ukusna i zdrava čorbica od povrća i piletine po starom proverenom receptu. 

Nabavite sastojke i spremite slasnu čorbicu koja će okrepiti vaše telo!

Sastojci:

1 pile (1-1,5 kg)

1 veliki crni luk

2-3 šargarepe

2-3 bele zeleni

celer veličine jajeta

2 lovorova lista

pola šolje pirinča (125 ml)

2 limuna

3-4 žumanca

150-200 ml pavlake

mirođija i peršun

so i biber

Pročitajte i: Gulaš od junetine i kestena

Priprema:

U dublji lonac staviti pile i naliti 4-5 l vode. Posoliti i ostaviti da provri. Kad provri smanjiti vatru i skidati penu koja se pravi. Kad poskidate penu, dodajte iseckanu šargarepu, belu zelen, lovor i celer, pa ostavite da se kuva. Kad se piletina skuvala sa povrćem, izvadite pile pa poskidajte kosti i kožu, usitnite i vratite u lonac. Kad dodate meso, dodajte i pirinač.

Posle 15 minuta kuvanja pirinča, ulupajte sok od limuna sa žumancima, pa dodajte pavlaku i dobro sjedinite. Polako sipajte tu smesu u lonac uz mešanje. Posolite i pobiberite po ukusu. Dodajte peršun i mirođiju i poslužite pileću čorbu dok je još topla.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: recepti.odados.com