Osim svetlosti i dohrane, zalivanje orhideja pretvorilo se u posebnu "nauku". U nastavku donosimo trik koji će zauvek promeniti izgled vaših orhideja.
Za mnoge kraljica cveća, orhideja je posebno osetljiva biljka. A svaki ljubitelj ovog prekrasnog cveta sigurno ima vlastite najbolje savete za uzgoj - neki je drže na direktnom suncu, neki je zalivaju s odstajalom vodom koju kasnije izliju iz podmetača, neki joj samo prskaju listove...
Ipak istina je da kod nekih vrsta ponekad nema pravila.
Samo voda nije dovoljna
Takođe, mnogima se sigurno dogodilo da su na poklon dobili raskošan primerak u punome cvatu, koji kad je ocvao, više nikada nije dobio nove cvetove.
Za uzgoj takvih orhideja koje pomalo kasne u razvoju postoji jedan trik. Umesto da ih zalivate običnom vodom, kakva god ona bila, učinite to zelenim čajem. Ne morate kuvati posebnu šoljicu, nego od one koju pijete ostavite na dnu gutljaj koji ćete na kraju dana uliti u orhideju.
Ne preterujte s količinom i pripazite da čaj nije prejak - na dan joj dodajte maksimalno dve kašike i nemojte je zalivati tokom vikenda.
Ta tehnika funkcioniše i kod ostalih biljaka koje rastu u kiselijem tlu poput ruža.
Ako ovom savetu dodate i najvažnija pravila uzgoja, vaša će lepotica sigurno ponovno procvetati.
Izvor: zadovoljna
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus