Začini imaju neverovatnu moć da i najklasičnija jela pretvorite u pravi gurmanluk. Pogledajte kako da na najbolji način iskoristite moć začina i obogatite svoja jela, piše tipsonhealthyliving.com.
Bosiljak. Ovaj začin se odlično slaže uz paradajz i koristi se dosta u italijanskoj kuhinji. Odlično ide uz sir, pastu, jaja, melo, salate i supe. Najukusniji je iskidan na sitno, ne iseckan, a jelima ga treba dodavati neposredno pre serviranja jer mu kuvajne umanjuje aromu.
Vlašac. Ovaj začin je odličan dodatak salatama, krompiru, supama, sendvičima, umacima, prelivima i majonezu. I vlašac treba dodavati neporedno pre posluživnja jela. Vlašac možete utrljati u meso ili morske plodove pre stavljanja na roštilj.
Korijandar. Ovaj začin se odlično slaže uz azijsku, naročito tajlandsku i indijasku hranu. Dodajte ga obavezno piletini, ribi, kariju, prženim jelima i salatama.
Mirođija. List mirođije se uglavnom koristi kao začin, ali i seme ove biljke ima odličnu aromu. Mirođija odlično ide uz morske plodove, piletinu, cveklu, krastavac, jaja, brojna jela s povrćem i uz sirće.
Nana. Ako ste početnik u uzgajanju bašte začina, počnite s nanom jer je veoma izdržljiva biljka. Daje posebnu aromu salatama, morskim plodovima, jagnjetini, grašku, krompirima, jogurtu, bobičastom voću i ananasu. možete je koristiti da ukrasite poslastice ili dodate posebnu aromu običnoj vodi.
Origano. Ovaj začin se veoma često koristi u italijanskoj kuhinji i najbolji je dodataka pastama i pici. Pored toga, može dati fenomenalnu aromu svinjetini, piletini, patlidžanu, paprici, maslinama, tikvicama ii sosovima.
Peršun. Verovatno najpopularniji začin na svetu. Kao i drugi začini, peršun sadrži dosta vitamina, minerala i dodaje poseban ukus belom luku, jajima, povrću,supama, siru i jelima sa krompirom ili ribom. Može da se korsiti i za dekoraciju jela.
Estragon. Ovaj začin će obogatiti ukus morskih plodova, piletine, jagnjetine, paradajza i sosovima.
Majčina dušica. Fantastičan začin koji možete dodati jelima od mesa, supama, sosovima i jelima s povrćem. Piletina s majčinom dušicom je posebno ukusna.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus