Začini imaju neverovatnu moć da i najklasičnija jela pretvorite u pravi gurmanluk. Pogledajte kako da na najbolji način iskoristite moć začina i obogatite svoja jela, piše tipsonhealthyliving.com.

Bosiljak. Ovaj začin se odlično slaže uz paradajz i koristi se dosta u italijanskoj kuhinji. Odlično ide uz sir, pastu, jaja, melo, salate i supe. Najukusniji je iskidan na sitno, ne iseckan, a jelima ga treba dodavati neposredno pre serviranja jer mu kuvajne umanjuje aromu.

Vlašac. Ovaj začin je odličan dodatak salatama, krompiru, supama, sendvičima, umacima, prelivima i majonezu. I vlašac treba dodavati neporedno pre posluživnja jela. Vlašac možete utrljati u meso ili morske plodove pre stavljanja na roštilj.

Korijandar. Ovaj začin se odlično slaže uz azijsku, naročito tajlandsku i indijasku hranu. Dodajte ga obavezno piletini, ribi, kariju, prženim jelima i salatama.

Mirođija. List mirođije se uglavnom koristi kao začin, ali i seme ove biljke ima odličnu aromu. Mirođija odlično ide uz morske plodove, piletinu, cveklu, krastavac, jaja, brojna jela s povrćem i uz sirće.

Nana. Ako ste početnik u uzgajanju bašte začina, počnite s nanom jer je veoma izdržljiva biljka. Daje posebnu aromu salatama, morskim plodovima, jagnjetini, grašku, krompirima, jogurtu, bobičastom voću i ananasu. možete je koristiti da ukrasite poslastice ili dodate posebnu aromu običnoj vodi.

Origano. Ovaj začin se veoma često koristi u italijanskoj kuhinji i najbolji je dodataka pastama i pici. Pored toga, može dati fenomenalnu aromu svinjetini, piletini, patlidžanu, paprici, maslinama, tikvicama ii sosovima.

Peršun. Verovatno najpopularniji začin na svetu. Kao i drugi začini, peršun sadrži dosta vitamina, minerala i dodaje poseban ukus belom luku, jajima, povrću,supama, siru i jelima sa krompirom ili ribom. Može da se korsiti i za dekoraciju jela.

Estragon. Ovaj začin će obogatiti ukus morskih plodova, piletine, jagnjetine, paradajza i sosovima.

Majčina dušica. Fantastičan začin koji možete dodati jelima od mesa, supama, sosovima i jelima s povrćem. Piletina s majčinom dušicom je posebno ukusna.