Začini imaju neverovatnu moć da i najklasičnija jela pretvorite u pravi gurmanluk. Pogledajte kako da na najbolji način iskoristite moć začina i obogatite svoja jela, piše tipsonhealthyliving.com.
Bosiljak. Ovaj začin se odlično slaže uz paradajz i koristi se dosta u italijanskoj kuhinji. Odlično ide uz sir, pastu, jaja, melo, salate i supe. Najukusniji je iskidan na sitno, ne iseckan, a jelima ga treba dodavati neposredno pre serviranja jer mu kuvajne umanjuje aromu.
Vlašac. Ovaj začin je odličan dodatak salatama, krompiru, supama, sendvičima, umacima, prelivima i majonezu. I vlašac treba dodavati neporedno pre posluživnja jela. Vlašac možete utrljati u meso ili morske plodove pre stavljanja na roštilj.
Korijandar. Ovaj začin se odlično slaže uz azijsku, naročito tajlandsku i indijasku hranu. Dodajte ga obavezno piletini, ribi, kariju, prženim jelima i salatama.
Mirođija. List mirođije se uglavnom koristi kao začin, ali i seme ove biljke ima odličnu aromu. Mirođija odlično ide uz morske plodove, piletinu, cveklu, krastavac, jaja, brojna jela s povrćem i uz sirće.
Nana. Ako ste početnik u uzgajanju bašte začina, počnite s nanom jer je veoma izdržljiva biljka. Daje posebnu aromu salatama, morskim plodovima, jagnjetini, grašku, krompirima, jogurtu, bobičastom voću i ananasu. možete je koristiti da ukrasite poslastice ili dodate posebnu aromu običnoj vodi.
Origano. Ovaj začin se veoma često koristi u italijanskoj kuhinji i najbolji je dodataka pastama i pici. Pored toga, može dati fenomenalnu aromu svinjetini, piletini, patlidžanu, paprici, maslinama, tikvicama ii sosovima.
Peršun. Verovatno najpopularniji začin na svetu. Kao i drugi začini, peršun sadrži dosta vitamina, minerala i dodaje poseban ukus belom luku, jajima, povrću,supama, siru i jelima sa krompirom ili ribom. Može da se korsiti i za dekoraciju jela.
Estragon. Ovaj začin će obogatiti ukus morskih plodova, piletine, jagnjetine, paradajza i sosovima.
Majčina dušica. Fantastičan začin koji možete dodati jelima od mesa, supama, sosovima i jelima s povrćem. Piletina s majčinom dušicom je posebno ukusna.
Original šampita koju će deca obožavati
Jednostavan čizkejk sa bundevom
Kako da kod kuće napravite medovaču
Recept za rižoto sa graškom
Domaće lazanje po italijanskom receptu