Ko kaže da ukusan ručak zahteva sate provedene nad šporetom? Tokom viskoih temperatura ili kada nemate mnogo vremena, zdrav i uravnotežen obrok brzo vam je dostupan, treba samo da posegnete za svežim namirnicama.
1. Sendvič sa mocarelom
Sastojci:
2 tanke kriške omiljenog hleba (najbolje od celih žitarica)
50 grama mocarele
1 kašika maslinovog ulja
1 paradajz
so i biber
malo svežeg bosiljka
Priprema:
Dobro operite paradajz, isecite na komadiće, posolite i pobiberite po želji pa ga stavite na krišku hleba.
Sendviču dodajte mocarelu i malo svežeg bosiljka. Sve zajedno prelijte s malo maslinovog ulja. Poklopite sendvič drugom kriškom hleba, i uživajte u ukusima Italije!
2. Riblja fantazija
Sastojci:
2 tanke kriške omiljenog hleba od celih žitarica
20 grama svežeg posnog sira
25 grama dimljenog lososa
2 crne masline bez koštica
malo svežeg vlašca
so i biber po želji
par kapi malinovog ulja
Priprema:
Posni sir posolite i pobiberite po želji, a zatim mu dodajte malo seckanog vlašca i par kapi maslinovog ulja. Smesu namažite na krišku hleba, dodajte mu dimljeni losos i sečene crne masline. Ako nemate pri ruci dimljeni losos, sendvič možete napraviti i od riba poput brancina i orade.
3. Sendvič sa pršutom
Sastojci:
2 kriške omiljenog hleba (najbolje od celih žitarica)
kriška pršuta
1 kašičica senfa
2-3 lista zelene salate
1⁄2 paprike babura
par kapi maslinovog ulja
Priprema:
Namažite krišku hleba senfom, na nju dodajte listove salate, isečenu i očišćenu papriku i komadiće pršuta. Sve sastojke polijte maslinovim uljem i poklopite drugom kriškom hleba.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - StvarUkusa
Najjednostavnija plazma torta od samo 4 sastojka
Šampinjoni punjeni orasima za posno slavsko predjelo
Kako da kolači duže ostanu sveži
Goveđi paprikaš sa šargarepom i krompirom
Nutricionisti otkrili magični recept za sos koji ide u sve, od mesa do salata