Votka je veoma popularno alkoholno piće, pa je samim tim u centru mnogih mitova i zabluda.

Za vas otkrivamo najčešće mitove o votki

Sve votke su iste

Ovo nije istina. Ukusi votke se veoma razlikuju u zavisnosti od toga gde se proizvodi. Dok se u Istočnoj Evropi može naći votka jačeg ukusa, u Zapadnoj Evropi i Americi ovaj napitak ima blaži ukus.

Više destilacije, bolja votka

Ni ova tvrdnja nije istinita. Sve zavisi od proizvođača alkoholnog pića. Svaki proizvođač određuje način pripreme i količinu destilacije. Na primer, ukoliko je votka previše destilovana, može izgubiti karakterističan ukus, aromu i karakternu notu osnovnih sastojaka. Tako se može desiti da je ono što ostaje samo čist alkohol.

Pogledajte i 8 neobičnih namena votke

Votka se pravi od krompira

Dok se neke vrste votke zaista prave od krompira, postoje i votke koje se rpave od pšenice, kukuruza, grožđa, pa čak i mleka.

Za koktele nije neophodna kvalitetna votka

Možda nećete osetiti preveliku razliku odmah, ali ako popijete malo više koktela s ne baš kvalitetnom votkom, moguće je da ćete se sutra osećati loše.

Da li je skuplja votka bolja?

Ovo je malo teže pitanje, ali cena nije baš realan indikator kvaliteta votke. Sve zavisi od vašeg ukusa. Moguće je da će vam se jeftinija votka više svideti.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - StvarUkusa

Izvor: liquor.com