Prema principima feng šuija, ako želite da smršate, u vašoj kuhinji treba da prevladava plava boja. Trpezarijski sto treba biti prekriven plavim stolnjakom i ukrašen plavom posudom ili vazom. Naime, plava boja deluje umirujuće, usporava aktivnosti i smanjuje potrebu za hranom.
Nasuprot tome, crveni detalji podstiču apetit. Zato ne bi trebalo da jedete iz crvenog posuđa, niti koristiti crvene podmetače, kuhinjske krpe, nameštaj, zavese ili bilo kakve detalje u ovoj boji.
Pogledajte i Pročitajte koji ste znak u voćnom horoskopu
Da biste izbegli nesvjesno prejedanje, iznad stola postavite slike s nekim pejzažem, cvećem, morem ili planinom prekrivenom snegom, jer ovi prizori deluju opuštajuće. Na zidove u kuhinji i stolu nikada ne stavljajte slike hrane.
Detalji na dekoru, posuđu, nameštaju i ukrasima takođe deluju na našu podsvest. Ako vam nešto odvraća pažnju od jela, nesvesno ćete pojesti više nego što želite ili što vam je potrebno. Ono što najviše odvlači pažnju jesu tačke, krugovi i dijagonalne linije.
Pogledajte i Izbor hrane po horoskopskim znacima
Kako biste smršali, feng šui stručnjaci savetuju da na zid u kuhinji postavite veliko ogledalo kako biste videli sebe dok jedete i tako postali svesniji šta jedete i, na kraju krajeva, koliko jedete. Takođe je važno da postavite paran broj stolica. Ako imate neparan broj članova porodice, stavite jednu viška zbog održavanja linije.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: ljepotaizdravlje.hr
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus